Na een heerlijk ontbijt vertrekken we naar onze volgende bestemming Lanaken.
Via ‘stipvandedag’ hebben we twee nachten Eurotel Lanaken, inclusief ontbijt, geboekt. Dit arrangement was inclusief:

  • 1 dag gratis parkeren t.w.v. 9,50 euro
  • VIP dagpas Maasmechelen village
  • Limburg vakantiepas t.w.v. 250 euro aan voordeel
  • stadsgids Maastricht t.w.v. 4,95 euro

valkenburgOmdat er een staking bij het openbaar vervoer in België is, kan het wel eens druk op de weg zijn. We merken hier echter weinig van. We zitten vlak bij de uitvalsweg naar de snelweg en zonder problemen verlaten we Leuven. Het regent dat het giet. Op ons gemak rijden we richting oosten en rond 13.00 uur komen we in Lanaken aan. We willen inchecken maar onze kamer is pas om 15.00 uur beschikbaar.
sundaysterrasWe besluit om naar Valkenburg te rijden.  Ons navigatiesysteem stuurt ons eenvoudig naar de parkeerplaats. We wandelen naar het centrum, waar we bij ‘Sundays’ lunchen: soep, een uitsmijter met wijn en bier.
Het is heerlijk toeven op het terras en er hangt echt een kerstsfeer. Dan bezoeken we twee kerstmarkten (18 euro entree). De markt is in de grotten en heel erg apart. Je kunt flink rondwandelen en het is behoorlijk druk. De tweede kerstmarkt lijkt veel op de eerste en het bezoek aan deze is een stuk korter.
kerstmarktvalkenburg1We betalen 7 euro parkeergeld en rijden terug naar Lanaken. Bij de receptie krijgen we de sleutel van kamer 12. We verkennen het gehucht, maar dit hebben we snel gezien. We besluiten in het hotel te dineren. Het restaurant is sfeervol en het eten smaakt goed.
In de lounge drinken we nog wat en dan is het al weer bedtijd. Valkenburg was de moeite van het bezoek waard.

15 December 2015 – Leuven – Lanaken
Getagd op: