We staan op tijd op en het is weer een druilerige dag. Het ontbijt smaakt goed en vandaag staat Maastricht op het programma. We rijden ongeveer 8 kilometer naar de P+W bij de Kennedytunnel. Deze ligt vlak bij een afrit van de snelweg.
Maastricht7Een dag parkeren kost 6 euro dus dat is nog te doen. We lopen langs de Maas richting het Vrijthof. Als we hier aankomen drinken we eerst cappuccino. Het plein is helemaal volgebouwd met een kerstmarkt. Hierdoor is er niks meer van te zien. De kerstmarkt is veel minder gezellig dan die van Valkenburg. We hebben deze dan ook al snel gezien.
Maastricht3We lopen naar de St Servaeskerk en gaan deze voor 8 euro met een bezoek vereren. De kerk is mooi maar geeft mij geen ‘wow-gevoel’. We hebben veel bijzondere godshuizen gezien.
Maastricht6We lunchen bij ‘De Lantern’ en maken een korte stadswandeling.
We hadden allebei veel hogere verwachtingen van Maastricht. Een tegenvaller, dus lopen we terug naar de auto en rijden we naar Lanaken. Hier parkeren we de auto in het centrum en gaan we op zoek naar een restaurant voor het avondeten. Dit valt nog niet mee, daarom besluiten we in het hotel te dineren. Maastricht5Eerst nemen we een verfrissende douche en dan drinken we in de lounge een biertje en een wijntje. Dan gaan we naar het restaurant Bien Soigné het restaurant van het Eurotel. Het is niet erg druk maar wel sfeervol. Het diner is goed en we vermaken ons prima. Dit was een goede keus.
Ondanks de tegenvallende kerstmarkt van Maastricht heeft José een leuke verjaardag gehad. Op 17 december rijden we na het ontbijt rechtstreeks naar Tilburg.

16 december 2015 Lanaken
Getagd op: