Voor de verjaardag van José maken we een korte trip naar onze Zuiderburen. Bij Pharos reizen hebben we een 3 daags kerstarrangement in Leuven geboekt:

  • 2 overnachtingen met ontbijtbuffet in het Novotel in Leuven Centrum
  • 1 viergangen welkomstdiner
  • stadsgids en plattegrond van Leuven
  • 1 glas Glühwein
  • gratis WiFi
  • gratis hamam en fitness

uitzicht vanaf hotelWe rijden op ons gemak naar de studentenstad en kunnen het Novotel gemakkelijk vinden. We parkeren de auto in de garage onder het hotel en checken in. De ontvangst bij de receptie is erg vriendelijk en we krijgen de sleutel van kamer 607. Drie dagen parkeren kost 24 euro.
terrasNadat de bagage geïnstalleerd is wandelen we naar het centrum. Het is even zoeken welke kant we op moeten en we nemen, blijkt achteraf, niet de korste weg. Het is gezellig druk in de binnenstad en op de Grote Markt drinken we op een terras met straalkachels 2 Leffe Blond.
winkelstraatHet is frisjes maar we vermaken ons prima. Toch leuk zo’n stad waarin de de oude gebouwen in tact zijn gebleven.
We wandelen terug naar ons hotel om ons op te frissen om daarna van het welkomstdiner te genieten. Het is voortreffelijk, evenals de fles wijn.

grote markt bij nachtNa het diner gaan we weer naar het centrum om de stad verder te verkennen. We drinken nog een afzakkertje en wandelen dan weer terug naar ons Hotel, waar we de glaasje Glühwein uit ons arrangement nuttigen.
Het is inmiddels bedtijd en we maken ons op voor de kerstmarkt die we morgen gaan bezoeken.

13 december 2014 Tilburg – Leuven
Getagd op: