Het is vandaag al weer de laatste dag van onze Berlijn trip. De tijd is voorbij gevlogen. Omdat onze trein pas om 15.00 uur vertrekt, gaan we eerst met de U-bahn naar de Alexander Platz. BerlijnIphone0010Hier nemen we de bus, lijn 1, die naar de Kurfürstendamm rijdt. We komen dan langs de hoogtepunten van Berlijn. Omdat we voor en boven in de dubbeldekker zitten, hebben we een prachtig uitzicht. Dit is een goede tip uit onze reisgids.
Berlijn0256We wandelen naar de Tiergarten en drinken op een plein een kop koffie. Dan gaan we met de metro naar Checkpoint Charly. Hier zijn nog een aantal bezienswaardigheden die we op dag 1 ’te snel’ hebben gezien. We doen het nu op ons gemak.
BerlijnIphone0039Al met al wandelen we nog wat af. We eindigen waar we deze stedenreis begonnen zijn. Bij Bistro am Gendarmenmarkt waar we witte wijn en een Weisenbier drinken. Dan gaan we naar het Mercure hotel om onze bagage op te halen.
BerlijnIphone0063Met de U en S-bahn gaan we naar het Hauptbahnhof waar onze trein al klaar staat. De terugreis gaat voorspoedig. In Deventer hoeven we maar een paar minuten te wachten op de trein richting zuiden.
Berlijn0261Moe maar voldaan komen we laat in de avond in Tilburg aan. We zijn het allebei eens: we gaan terug naar Berlijn.

20 november 2014 Berlijn – Tilburg
Getagd op: