We ontbijten op ons gemak en gaan dan met de metro met U-bahn naar de Frankfurter Tor. Hier start wandeling 6 van de 100% Berlijn reisgids door de wijk Friedrichschain.
Het regent maar dat mag de pret niet drukken. Berlijn0183Na een half uur is het droog.
We merken duidelijk dat we hier in het Oostelijk deel van de stad lopen. Echt ‘oostblok’ achtig en verwaarloosd. Het eindpunt is bij de Oberbaumbrücke en de East Side Gallery, het langste bewaarde stuk van de Berlijnse muur. Berlijn0195Dit stuk geschiedenis maakt veel indruk op ons. We lopen naar het U-bahn station aan de Warschauer Straβe en gaan naar de Potsdammer Platz.
BerlijnIphone0059Hier wandelen we rond en bezoeken we de Sony Winkel. Op het plein is een grote kerstmarkt en we nemen allebei een broodje worst. Dit smaakt meer dan voortreffelijk. Het is koud, maar toch drinken we buiten een bier en wijn, zodat we van de atmosfeer kunnen genieten.
BerlijnIphone0040Dan gaan we terug naar het hotel om ons op te frissen.
Voor het diner gaan we terug naar de Potsdammer Platz. Bij “The Corroboree” is het druk en daarom gaan we hier eten. We nemen allebei een stuk vlees met gebakken aardappelen en salade.
BerlijnIphone0014Prima, maar wel raar dat Engels in dit restaurant de voertaal is. Na afloop drinken we op de kerstmark van de Potsdammer Platz nog een glas Glühwein. Wat een sfeertje. Dan gaan we naar Alexanderplatz waar we in een Biertent  nog wat drinken.
Berlijn0233Het is inmiddels weer tien uur en we gaan met de metro terug naar ons hotel. We raken steeds meer onder de indruk van deze wereldstad.

19 november 2014 Berlijn
Getagd op: