Na het overheerlijke ontbijt gaan we met de U-bahn naar West Berlijn. We stappen uit bij de Kurfürstendamm. We bezoeken de Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche. Deze kerk heeft in WO II veel schade opgelopen. De ruïne is hersteld zodat hij niet in zal storten. Naast de kerk is een nieuwe moderne gebouwd, die helaas in de steigers stond. Ook hier is er weer een kerstmarkt, die we uiteraard bezoeken.
Berlijn0146We lopen over de Kurfürstendamm en bezoeken de KaDeWe. Dit beroemde Kaufhaus des Westen, staat op het lijstje van José. Tot onze verrassing zijn de kerstartikelen al tentoongesteld. Dit kunnen de Duitsers wel en het heeft geld mogen kosten. De prijzen van de spullen zijn dan ook niet mis. Op de bovenste verdieping drinken we een kop koffie.
Berlijn0158Nadat we het warenhuis goed hebben bezichtigd, gaan we naar een museum. “The Story of Berlin” geeft een goede indruk van de geschiedenis van de Duitse hoofdstad. Hoogtepunt is de atoomkelder. Volgens mij is dit een parkeergarage die tot ’trekpleister’ is omgebouwd.
Berlijn0182We gaan terug naar het hotel voor een verkwikkende douche.
Dan gaan we naar het centrum voor het diner. Het was weer een bijzondere dag.

18 november 2014 Berlijn
Getagd op: