We kunnen alweer uitslapen. De rafters zijn om half 7 vertrokken, maar wij kunnen blijven liggen. José heeft door de hitte bijna geen oog dichtgedaan en ze zit om half 8 al op ons balkonnetje te lezen. Om 9 uur bestelt José een omelet met toast en ik heb genoeg aan 4 koppen thee. Dan is het tijd om de rekening van kamer 727 te betalen. De kosten zijn 5633 NPR. dit is inclusief excursies, eten en drinken in de Lodge. € 70,- voor 3 dagen en 2 personen !
IndiaNepal_0942Om half 11 verlaten we per jeep, samen met Jopi, Frans en Willie, de Rhino Lodge in Sauraha. Het personeel zwaait ons uit. We rijden naar het eindpunt van de wildwatertocht, waar we ons bij de rafters en de bus zullen voegen. Het is een prachtige rit van 1½ uur door groene bergen, stoffige wegen met kuilen en langs een rivier. De rafters komen tegelijk met ons aan. We nemen nog een colaatje en om 12.15 uur vertrekken we naar Pokhara.
IndiaNepal_0953De rafters zijn zeer enthousiast en Herman heeft de beste ochtend van de afgelopen 14 dagen beleefd. De bus slingert door de bergen en kleine dorpjes. Wat een verschil met India. Na twee uur karren leggen we aan voor een drankpauze. De cola voor 30 en het pilsje voor 220 roepies fietsen er wel in. De Marsen, chips en andere snoepzaken vinden gretig aftrek. Tijdens het laatste deel van de rit, legt Astrid uit wat we in Pokhara allemaal kunnen doen. Morgen wordt het weer een druk programma, want we willen overal aan meedoen.
Om 15.45 uur arriveren we bij River Oaks Inn, een ander hotel dan op onze hotellijst staat. Het ziet er leuk uit en de kamers zijn schoon.
IndiaNepal_0945Onze kamer is wel weer klein, maar we hebben twee ramen en een balkonnetje. Eerst nemen we een ritmische douche om ons op te frissen, en wandelen we Pokhara in. Het eerste wat ons opvalt is het aantal toeristen dat door de straten struint. Een Mekka voor de back-packer, met veel outdoor-winkeltjes en restaurantjes. We lopen een steegje in en bij Busy Bee strijken we neer op een terras met uitzicht op het Phewa Tal meer.
We drinken een pilsje en José neemt een tomatensoep. We zitten op ons gemak en bekijken de familie, die onder het terras haar huis en tuin heeft. We krijgen een mooie blik op het Nepalese gezinsleven. Hierna verkennen we het plaatsje dat op 884 m hoogte ligt. We slenteren een uur op zoek naar een leuk restaurant.
IndiaNepal_0948
In de Royal Guide en op het Lonely Planetkaartje staan een paar tips. We gaan deze keer niet met de groep uit eten, maar lekker met z’n tweetjes. Uiteindelijk kiezen we voor Bistro Caroline, omdat ze hier steaks met friet hebben. José bestelt een steak met mosterdsaus en ik een met pepersaus. Een koude Carlsberg erbij, en ze doen ons niks. De kwaliteit van het eten is prima en de muziek heerlijk relaxed. Het is niet druk in het restaurant, en als we naar het hotel teruglopen, zien we dat alle eettenten zowat leeg zijn.
IndiaNepal_0951Je kunt merken dat we in het laagseizoen zijn. Het is 9 uur als we het licht van kamer 205 uitdoen. De wekker staat op kwart voor 5 en we hebben onze rust hard nodig. Zeker na de slechte nachten in Sauraha. Morgen willen we al heel vroeg naar Sarangkot om de zon te zien opkomen.

31 juli 2005 Chitwan National Park – Pohkara
Getagd op: