25 juli 2001 Xiahe - Jongying

Om kwart voor acht staan we op. Vandaag weer een reisdag. We gaan met een busje naar Snowland. Na 500 meter is de weg opengebroken. We wachten een poosje maar besluiten dan uit te stappen. We lopen langs de werkzaamheden en springen dan in een ander busje.

Na een heerlijk ontbijt vertrekken we om half tien voor een lange busrit. Het landschap is prachtig. We maken enkele fotostops en lunchen op een bergtop. De natuur wordt nog mooier en we maken een wandeling van een half uur. De bus is doorgereden en pikt ons weer op.

Om kwart voor vier komen we bij een veerpont aan. Deze zet ons in een klein kwartiertje over. Om half 5 staan we in de lobby van ons hotel. We zetten de bagage op de kamer en besluiten op de  boulevard een consumptie te gaan drinken. De ligstoelen zitten prima en blijken 5 ¥  per stoel aan huur te kosten.

Ik bestel bier en José Sprite. Als Elly en Erna aanschuiven zet de Chinese oberes twee extra Sprite op tafel. Ze denkt dat Europese vrouwen Sprite drinken. Foutje dus snel omgewisseld in twee flessen bier. Om zes uur gaan we met de hele groep eten. Vijf gerechten voor 15 ¥ p.p. Een voortreffelijke maaltijd.

Eerst zakt een chinees door een plastic stoel en tot overmaat van ramp zakt Emmy door haar  stoel.  De schrik is groot maar het valt gelukkig allemaal mee. We drinken een pintje op de jarige Kees van Ien. Na het eten sturen we Henk op bananenjacht en installeren we ons op het terras met hangmat.

We hebben veel bekijks en de lokale bevolking komt om ons heen staan. In ruil voor 2 sigaartjes krijg ik een verlicht armbandje. Hierna leer ik een chinees een paar Engelse woordjes. Henk is hier zo van onder de indruk dat zijn sigaret in zijn broek valt. De vonken schieten uit zijn boks. We lachen wat af. Om half elf gaan we naar de kamer. De karaoke is nog volop bezig. Veel lawaai maar we vallen toch snel in slaap. Een geweldige, onvergetelijk dag!

Xiahe – Jongying
Getagd op: