24 juli 2001 Xiahe

Om half 10 ontbijt bij Snowland. Brood jam en eieren. Dan gaan we met de bus richting de nomaden. Een mooie hobbelige route langs blauwwitte feesttenten. Entree betalen en we komen in een soort park. We rijden en rijden, maar niemand te vinden. Dan stoppen we maar bij een armoedig stulpje, bij een aardige mevrouw en een bazige monnik.

We worden ontvangen in huis, de mooie kamer en de huiskamer met veel foto’s van lama’s. De yakboter thee hebben we afgeslagen net als een bepaalde pasta. We hangen wat rond en een knulletje kijkt verbaasd door de verrekijker. Maar even, want de monnik graait het ding uit zijn handen. Dan gaan we nog even naar de yaks verderop kijken, maar het zijn kalfjes.

De afspraak wordt half 1 terug naar de bus, dan kunnen we aan de overkant nog even wandelen. Het veld staat in bloei en de kikkers springen om onze voeten. Soms moeten we door/over beekjes. Het is er schitterend. Eigenlijk duurt het te kort. Dan gaan we terug na Xiahe. Bij Snowland wat gedronken en zelf niet gegeten.

Het rommelt heftig van binnen. Het gaat niet echt lekker we zien wel. Bij het klooster kopen we een armbandje voor mij en in een ander winkeltje een gebedsmolentje en theelepeltje. We besluiten terug te gaan naar het hotel. Daar aangekomen plof ik op het bed neer en val in slaap van 4 tot 7. Tot overmaat van ramp is er geen water.

Dus geen douche, handen wassen, doortrekken en dat met de rees.
Vreselijk. ’s Avonds blijven we in het hotel en Phons haalt een fles bier en water.

Met handen en voeten besteld. De onkosten worden op de toonbank in het stof geschreven. Slapen, resen en drinken. De nacht is gelukkig rustig. Al met al een mooie korte en interessante ochtend en een zieke middag en avond.

Xiahe
Getagd op: