26 juli 2001 Jongying - Binglin Si - Nachttrein

Vertrek om half acht. We gaan naar de grotten van Binglin Si waar honderden Boeddha’s te zien zijn. Eerst rijden we naar de veerboot. Daar liggen twee bootjes klaar die ons in 45 minuten over het stuwmeer naar de plaats van bestemming brengen. De tocht is indrukwekkend. Het weer is wat somber. Meteen lopen kinderen met ons mee met souvenirs en stenen paaseitjes. Later. De muur met Boeddha’s is mooi. Fijn dat dit bewaard is gebleven. De entree is 18 ¥. Dan gaan we met een jeep voor 10 ¥ door een rivierbedding. Een hele belevenis. We arriveren bij een tempeltje. Best mooi. Van een monnik mogen we een knutselwerkje meenemen.

De tocht was de moeite waard. Op de terugweg naar de bootjes komen we een clubje yaks tegen. Hoe snel Henk, Erna, Angelien en Phons over dat hekje sprongen was niet te filmen. Net een slapstick. Vlak bij de boot weer de hele horde kinderen met van alles en nog wat.

Twee eitjes en een hanger gekocht. Weer met de boot en bus naar het restaurant van gisteren. We bestellen dezelfde schotels. Opnieuw heerlijk gegeten. Emmy geeft een afscheidsrondje want ze wordt naar Nederland gerepatrieerd. Voor de fontein maken we groepsfoto’s.  Of iedereen erop staat is de vraag.

Dan door naar Lanzou. Daar zetten we Emmy af en gaan naar het station. Wat een chaos is het daar. Een mierennest. Rommelig en veel lawaai. We sjouwen de tassen de trap op en eindelijk kan de bagage op een kar. De hele bende er achteraan en naar het perron.

De trein loopt binnen en we gaan naar wagon 4. Wachten voor een stuk chagrijn. De bedden zijn klaar. Het zal behelpen worden. Negen westerlingen en een berg chinezen. We zitten bij het eind dus vlak bij de plé. Het is een geloop van jewelste. En deuren sluiten ho maar. Toch is het gezellig.

Van lezen komt niks, maar wat kletsen en kijken is ook leuk. Regelmatig komt de catering voorbij, maar we hebben zelf drank en voer gezorgd. Noedels met warm water erop, cola en bier. Tegen 9 uur maken we ons gereed voor de nacht. Ondanks de heftige airco is het toch warm. Om 10 uur gaat het licht uit. Echt lekker slapen lukt niet, het is behelpen. De trein stopt vaak en de bedden zijn hard en smal.

Jongying – Binglin Si – Nachttrein
Getagd op: