27 juli 2001 Xian

Om kwart voor zes is er weer leven in de trein. We kleden ons aan en worden langzaam wakker. Om 7 uur stopt de trein op het station van Xi’an. Het regent pijpenstelen. Dan begint het geleur met de tassen weer. Het is een heel eind naar de bus. Deze staat tussen twee andere bussen in geparkeerd.


We kunnen daarom geen gebruik maken van het bagageruim.  Dus de bagage moet op de achterbank. Een heel gedoe. Onze locale gids, een chinees snebbeltje geeft uitleg over Xi’an. Ze spreekt goed engels. Na een half uur bussen komen we bij het City hotel aan. Het hemelwater valt met bakken naar beneden.

Nadat de bagage in de lobby van het hotel staat zijn Erna, Henk, José en ik net een paar verzopen katten. Onze kamers zijn nog niet klaar. Daarom besluiten we eerst te gaan ontbijten. Met een paraplu van het City hotel (borg 50¥ p.p.) gaan we met Martin, Erna, Henk, Ruud en Elly in het Bell Tower hotel ontbijten.

Het buffet kost 60,5 ¥ p.p. en is voortreffelijk. Voor Chinese begrippen duur, maar wel erg luxe. Na het ontbijt koop ik een mooi T-shirt (New Beijing, New Olympics 2008) en dan lopen we terug naar ons hotel. Tijd voor een sanitaire ontspanning en een douche.
Lekker op bed de”Runaway jury” (Grisham) gelezen. Een spannend boek maar toch val ik in slaap.

Als ik om half drie wakker word, regent het nog steeds. Toch besluiten we met de paraplu de stad te verkennen. We lopen naar de moslimwijk. Allemaal winkeltjes met prularia.
Eén meisje weet de aandacht van José te trekken. Ze heeft mooie terracotta-leger-beelden voor 120 ¥ per stuk. José legt uit dat we morgen terug komen. We zijn de regen beu en gaan terug naar de hotelkamer.

Lezen, liggen en TV kijken (sport). Dan naar de KFC aan het einde van de straat voor ons avondmaal. Twee keer menu 5 (11 ¥): kipburger met friet en cola. Daarna terug naar het hotel - het is nog steeds niet droog – en lekker gelezen. Om 10 uur gaan we slapen.

Xian
Getagd op: