21 juli 2001 Emeishan - Chengdu - Lanzhou

We zijn op tijd wakker (08.30). Eerst een lekker kopje thee en koffie op de kamer gezet. De tassen ingepakt en dan bij de Teddy Bear ontbijten. Allebei een pancake. Ik met suiker en José met suiker en honing. Daarna lekker op de stoep een peukie gerookt. Om twaalf uur vertrekken we richting Chengdu. Hier komen we om half drie aan. Een deel van de groep gaat de stad in. Wij naar het restaurant van het hotel. Lekker airconditioned.

Ik bestel een friet en José beef met gemengde groenten. Een ijskoud pilsje erbij en ze doen ons niks. Nog een klein uur in de internet room gezeten (10 ¥) en om zes uur vertrokken we naar het vliegveld. Met 3 kwartier vertraging vertrok de BEA 146 van Nortwest China Airlines om zeven uur richting Lanzhou. Hier kwamen we om acht uur aan.

We hebben een mooie sleutelhanger met lampje als souvenir gekregen. De bus stond klaar. Toen de bagage was ingeladen was er niet voldoende ruimte voor 21 personen. Martin, Erna, José en ik zaten met tassen en wielen in onze nek. De weg was gigantisch slecht en het was pikkedonker. Na een klein uur rijden hebben we een aantal tassen voor de deur gegooid. Dat zat een stuk beter, maar het bleef een vervelende rit. Om half een kwamen we in het hotel aan. We hadden zin in een pilsje maar geen puf, dus meteen naar de kamer. Nog even naar Tilburg gebeld waar de mail al ontvangen was. Toen maar snel gaan slapen.

Emeishan – Chengdu – Lanzhou
Getagd op: