20 juli 2001 Emeishan

Half 8 op en tassen prepareren. Na het ontbijt gaan we met de bus voor 11 ¥ naar Mount Emei. Majoor Kees is terecht kwaad  omdat er weer een stel te laat zijn. De tocht is mooi en dan met de kabelbaan naar boven. Het is bloedheet en stervens druk. In een lange file dalen we tussen de Chinezen de eindeloos lange trap af. Eigenlijk niet leuk. Je ziet niks want het is steeds opletten geblazen. Kabelbaan 30 ¥, Park 60 ¥. Onderweg bezichtigen we nog een tempel en op de splitsing besluiten we naar beneden te gaan. We pauzeren op de trap en een lief Chinees meisje komt me halen. Hand in hand naar haar vader voor een foto.

Als we bijna klaar zijn om te vertrekken, wordt Herman doodziek. Het komt er van boven en onder tegelijk uit. Zo zielig. Dan is het fijn dat er een dokter in de groep is. Cees helpt hem en na een half uur extra  rust gaan we op weg.
Het 2e stuk is veel mooier. Vlakker, dus je kunt rond kijken en genieten van het landschap. Mooie vergezichten en veel kraampjes met souvenirs en kruiden. Op het busstation kopen we kaartjes: 9 ¥. Van Cees krijg ik een ketting, die volgens hem van Boeddha is en geluk brengt. We zullen zien.

De bus vertrekt al snel en brengt ons tot aan het hotel. Daar ploffen we neer. Even liggen, een beker bouillon en lekker dutten. Op tv is er tafeltennis. China wint de finale van België. Om half 6 thee, koffie en een lauwe douche. Vanavond staat er hotpot op het menu. Vanmorgen de groenten en het vlees al gezien.

Om half 8 is iedereen present. Buiten worden de hotpot tafels geprepareerd. Als we er net zitten begint het te regenen. De hele bende naar binnen. Het wordt een hotte hotpot. Allerlei lekkers kieperen we in de gewone of hete bouillon. Het smaakt geweldig en het is leuk om te doen. Na het eten gaan we buiten stoepen. Er staat een flinke wint die afkoeling brengt. Er hangt een gezellige sfeer.

Om 11 uur gaan we naar de kamer. Precies op tijd, want er barst een hevige onweersbui los. Het dondert en plenst. We mogen uitslapen.

Gewoon om 12 uur klaar zijn voor vertrek. Lekker relaxed.

Emeishan
Getagd op: