19 juli 2001 Chengdu - Leshan - Emeishan

Om half acht loopt de reiswekker af. Acht uur ontbijten in het hotel. Om negen uur vertrekken we in een grote bus naar Leshan. Het landschap is niet spectaculair dus lezen en slapen. De 1e theeplantages zijn gesignaleerd. Om half twaalf komen we in Leshan aan. Aan de grote hoeveelheid touringcars kunnen we zien dat we op een toeristische plek zijn aangekomen. We stappen op een boot en het is erg druk. De boot blijkt een “wachtkamer” te zijn. Om twaalf uur stappen we op de echte boot. Na 10 minuten varen passeren we de grote boeddha (DAFO). Een beeld van 71 meter. De boot draait om en blijft 10 minuten voor het beeld stilliggen. Er worden heel wat foto’s gemaakt.

Ze schijnen een liggende boeddha te zien. We steken de rivier over en om half een stappen we in de bus die ons in een korte rit naar een park brengt. We zijn nu bij de kop van het boeddhabeeld. Kees regelt een gids en we lopen naar een terras waar we de lunch gaan gebruiken. Het is bloedheet dus het koude bier smaakte goed.
Ook de lunch is voortreffelijk: noodle soep met heerlijke bouillon. Na de lunch wandelen we over het complex. We besluiten om niet naar beneden te lopen. Kees (van Ien) en Ton willen deze tocht wel maken, maar het is gewoon te druk waardoor de wachttijd te lang is.

Om kwart over drie ploffen we bezweet op een terras om een pilsje en water te drinken. Vier uur verzamelen bij de bus die ons in een uur naar Emeishan brengt. We hebben een mooie kamer met een voortreffelijke douche.
Dan vaart de boot naar achteren zodat we een prachtig beeld van het beeld hebben. We varen naar de overkant van de rivier waar de chinezen allemaal op de foto moeten. Wij zien niet in waarom dit leuk of mooi is.


Om half zeven zitten we met z’n allen in de “Teddy Bear” voor het diner. Kees bestelt een aantal gerechten die overheerlijk zijn. Het bier stroomt in overvloed. Dan gaat Martin op de kamer een fles Bokma halen. Zelfs Willemijn zit aan de jonge. We lachen wat af en om elf uur val ik half teut met de hotelslippers aan in slaap.

Chengdu – Leshan – Emeishan
Getagd op: