22 juli 2001 Lanzhou - Xiahe

De wekker was niet nodig. Toeterende chauffeurs in een complete verkeerschaos wekken ons. Thee, koffie op de kamer . Het ontbijt was niks. Op straat wat koekjes gekocht en om 10 uur op weg. De bagage komt na. De chauffeur lijkt haast te hebben. Gas erop.


Na een uur of twee rond de klok van 12 moet hij inhouden voor truck die links af wil slaan. Achter die auto vandaan verschijnt plotseling een vrachtwagen met varkens. De auto knalt frontaal tegen de bus omhoog. De varkens gillen en krijsen en de hele busbevolking vliegt naar voren. Emmy krijgt de grootste klap en heeft een flinke jaap in haar knie.

Ze moet naar het ziekenhuis en krijgt daar 15 hechtingen en 3 uur infuus. De rest heeft blauwe plekken en schaafwondjes. Doordat de bank voor ons voorover schoot, vloog ik eronder met m’n scheenbenen langs het ijzer. Het deed zo ontzettend veel pijn, maar onze engelbewaarder was met ons en blauwe en zere plekken gaan wel weer over.

Aan de overkant was een terras en die lieve mensen gaven ons meteen thee. Tijgerbalsem doet wonderen. Politie ter plaatse en maar meten. Na 2 uur was er een andere bus, met al onze bagage en konden we verder. Iedereen is erg onder de indruk. Onderweg lunchen in Linxia bij een moslimrestaurant. Het eten is heerlijk maar de prijs is hoog: 50 ¥ p.p. Wat een afzetters.
We vervolgen onze weg en om 7 uur arriveren we bij het Postal Service Hotel in Xiahe. Kamer 305 is voor ons. Warm water is er van 8 tot 10 en ’s morgens van 7 tot 11.

Lekker douchen, tijgerbalsemen, een pilletje van dokter Cees en we kunnen er weer tegen.
Via een lange, stoffige opgebroken weg komen we bij restaurant Snowland. Daar eten we soep en drinken een pint en na een gezellige avond wandelen we met Erna en Martin terug.

Bovenlakens zijn er niet dus kruipen we met een ingezwachteld been in de lakenzakken. Dromen over de reis, met hindernis, door een fantastisch landschap. Dorpjes, korenschoven en de meloenenboer die een meloentje ruilde voor een peukje. De rit was geweldig. We gaan lekker slapen, morgen staat het Labrang klooster op het programma. Daar kijken we naar uit. En morgen is het 23 juli!

Lanzhou – Xiahe
Getagd op: