17 juli 2001 Dali - Chengdu

Om half zeven loopt de wekker af. Vandaag een lange reisdag en we vertrekken om half acht vanaf het hotel naar het busstation. Geen tijd om te ontbijten, daarom hebben we gisteren bij de bakker op de hoek broodjes, croissants en cake-jes gekocht. Om 08.30 uur vertrekt de expressbus richting Kunming. De schoenpoetser zwaait ons enthousiast uit. Om elf uur een plaspauze van 10 minuten. Het is dezelfde route als een paar dagen geleden.

Daarom gelezen en geslapen tijdens de reis. Om kwart over een komen we op het busstation van Kunming aan. Een deel van de groep gaat naar een park. Wij besluiten met Herman en Angelien naar het vliegveld te gaan. De koffers worden bij “left luggage” achter gelaten en we lopen naar een restaurant tegenover het vliegveld. Hier eten we noodles soep met kip. Dan gaan we op zoek naar een biertentje. Dit valt niet mee.

Daarom naar het restaurant in het vliegveld gegaan en een koude pint + sprite besteld. Dan gaan we met majoor Kees de bagage ophalen en inchecken. Om zeven uur krijgt de piloot van de Boeing 737  van Southern China Airlines het signaal om te starten. Een uur later landen we op het vliegveld van Chengdu. De 21 Baobabers zijn de enige westerlingen in het toestel. We staan eerst bij de verkeerde bagageband maar nadat we naar de volgende ruimte zijn gelopen kunnen we de tassen oppikken. Het regent volop en het is benauwd warm. De karretjes liggen aan de ketting. Dan maar sjouwen. De bus staat niet bij de uitgang maar een tering eind verder. Gelukkig komen we halverwege een karretje tegen. Vloekend komen we bij de bus aan. De bagage moet op de stoelen en er is nauwelijks plek over voor de passagiers. Niet goed geregeld Baobab!

De gids is een Chinees poppetje en Ruud maakt haar verlegen. Hij heeft niets van haar ingestudeerde verhaal gehoord en alleen maar gekeken.  Na 40 minuten komen we bij het Sichuan Garden hotel aan. We krijgen de sleutel van kamer 2221 en twee mooie blauw tassen. We kwakken de bagage op de kamer en gaan met Herman en Angelien een restaurant zoeken. Dit valt niet mee. We lopen door de sloppenwijk van Chengdu. De meeste restaurants zijn dicht. Sommigen zien er smerig uit. `

Daarom gaan wij bij Mc Donalds twee happy meals eten. Op de terugweg naar het hotel zien we een klinisch restaurant waar ze bier verkopen. Truus regelt koud bier. Het is lachen geblazen want ze spreken hier geen woord Engels. Het bier smaakt prima en om half elf lopen we naar de kamer want het is morgen weer vroeg dag.

 

Dali – Chengdu
Getagd op: