16 juli 2001 Dali

Om zeven uur loopt het klokje van gehoorzaamheid af. Het valt niet mee. Wakker worden op de plé. Om kwart voor acht op zoek naar een ontbijt tentje. Bijna alles is nog dicht. We schuiven bij Henk en Ruud aan. José een English breakfast (klef warm bruin brood met te veel boter) en ik scrambeld eggs with brown toast + een potje lipton tea. Om negen uur verzamelen en om kwart over negen uur gaan 17 Baobab-ers + reisleider + gids Mark voor een “pittige” wandeling op stap. We lopen 2 km naar de kabelbaan.

Het tempo is hoog en het pad stijl. José heeft last van hyperventilatie. Ine glijdt met gesloten billen het kajuitje in. Het is een prachtig tochtje. Boven aangekomen bezoeken we eerst een paar tempels en dan begint de 10 kilometer lange wandeling over een goed aangelegd glooiend pad. De temperatuur is redelijk, het zonnetje waterig maar we zweten volop. Om elf uur eten we de croissants op die we bij de bakker naast het hotel hebben ingekocht. Willemijn is er 5 keer langs gewandeld en had de bakker nog niet gevonden.

José heeft deze “Miep” de weg gewezen. Om twaalf uur zijn we halverwege de wandelroute en leggen we aan bij een terras met een paar krukjes. We drinken groene thee (bitter) en een paar liefhebbers eten gekookte maïs kolven. De waterval is mooi, het is meer een waterglij want het water stroomt van de bergwand af.

Om half een vertrekken we voor de laatste etappe. Een leuke tocht die we in hoog tempo afleggen. Het eindpunt, de kabelbaan van Oostenrijks fabrikaat bereiken we om half twee. Het asfalt smelt door de hitte. Met 5 cabines gaan we naar beneden, nemen eerst de gereedstaande bus en vervolgens de locale bus (lijn 4) die ons bij het hotel afzet.

Blaas legen, kisten uit, natte bezwete kleren uit en op naar het terras. Een deel van de groep gaat naar de drie Pagodes. Wij niet, wij genieten van het straatbeeld van Dali. De schoenpoetser die we vanochtend bij het ontbijt ontmoet hebben, begroet ons hartelijk.
Ik laat mijn oude vieze “bad boys” voor 5 ¥  (ƒ 1,50) poetsen. Hij wil ook hakstukjes zetten maar dat hoeft voor mij niet. Aziatische toeristen fotograferen ons en de tafel waar Martin, Erna, Elly en Ruud aan zitten. We lachen voor 10 pagodes en het bier smaakt best. Lekker Ontspannen Na Gedane Arbeid (LONGA)!

Lekker op ons gemak gedoucht. Ik douche eerst en terwijl José douchet en de tassen inpakt, ga ik tegen over het hotel e-mailen. Daarna op zoek naar een eettent. Het terrasje waar ze gisteren zo’n lekker friet hadden was helemaal bezet. We lopen terug en ploffen neer op een leuk terras.

Ik bestel een bord friet (heerlijk) en José noodles met beef en groenten. Ook prima. Een lekkere pot bier erbij en ze doen ons niks. We besluiten om een avondwandeling te maken. We lopen richting pagode (bij hotel rechtsaf) en komen op een leuk binnen plein. Een grote groep mensen is aan het line dancen. We slenteren door de mooie straat en nemen nog een afzakkertje op het terras tegenover het hotel. Om elf uur zijn we ons bed op gaan zoeken.

Dali
Getagd op: