Na een stevige hardlooptraining bij de LFTR worden de laatste spullen ingepakt. Als we geluncht hebben plaatsen we de fietsen achter op de auto. Rond 12.30 vertrekken we richting de kust.

Het is best druk op de weg maar met een maximum snelheid van 100 km per uur rijdt het best relaxed. Aan de rand van Katwijk  rijden we een afgesloten weg in. We hebben een omleidingsbord gemist. We rijden een stukje terug en volgen dan de borden “K”.
Als we bij de camping aankomen moeten we ons bij een slagboom melden. We rijden verder en worden bij de receptie heel vriendelijk ontvangen. De sleutel van mobile home nummer 11 en informatie van camping De Zuidduinen en omgeving. We kunnen de auto tot vlak bij de mobile home rijden en alle bagage naar binnen brengen. De fietsen leggen we met de ketting aan het hekje voor de stacaravan.

Dan zet ik de auto op de parkeerplaats en gaan we de shoppers uitpakken en de bedden dekken.
Ook nemen we een drankje want we hebben er dorst van gekregen.

Rond 16.00 uur wandelen we richting boulevard. We willen Katwijk verkennen. Het stormt en het begint te regenen. We besluiten bij strandtent Willy Zuid een wijntje en een Afflichem blond te drinken. We worden volgens de Corona regels ontvangen, verklaren dat we gezond zijn, ontsmetten onze handen en krijgen een tafel bij het raam toegewezen. De regen komt er met bakken uit en de zee is erg wild.  Toch heerlijk om na 100 dagen Covid-19 weer een drankje buiten de deur te kunnen doen.

Om 18.00 uur moeten we de tent verlaten want alle tafels zijn gereserveerd voor het diner.
Het is droog en we wandelen naar het noorden over de boulevard. De harde wind blaast ons vooruit. Het is hier prachtig. Als het weer begint te regenen besluiten we terug naar de camping te gaan. Met een flinke tegenwind stampen we zuidwaarts.

In ons kotje kijken we Bundesliga voetbal en naar Even tot Hier. José maakt een heerlijke Yakuma schotel.
We gaan op tijd slapen want we zijn allebei best moe.

Zaterdag 6 juni 2020 Tilburg – Katwijk