Vandaag staan we eerder op. Om 8 uur loopt mijn wekker af en ik begin om de spullen voor mijn rugzakken te verzamelen en in te pakken. Dan loop ik al vast een paar keer met de shoppers die Jose ingepakt heeft naar de auto. In de campingwinkel koop ik een rustiek stokbrood. Dit vinden we allebei lekker dan een baguette. We ontbijten relaxed en Jose inspecteert onze chalet. Ik breng de fietsen alvast naar de auto.

Om 5 over tien komt de campingjuffrouw de chalet inspecteren. We krijgen een briefje van goed gedrag. Dit leveren we bij de Acceuil in en de borg wordt van onze creditcard gedeblokkeerd.

Dan vertrekken we voor de 580 km naar Tilburg. We bereiken snel de A10 en de reis loopt voorspoedig. Het navigatiesysteem geeft een flinke vertraging rond Parijs aan. We besluiten om het voorstel voor een omleiding te negeren en de Periferique te volgen. Ik heb geen zin in een stoplichten rit dwars door de Franse hoofdstad. We hebben 28 km file bestaande uit stilstaan en langzaam rijden. Als we Parijs voorbij zijn hebben we 200 km gereden en is het inmiddels kwart over 1. Tijd voor een heerlijke cappucino. Er zijn geen banken dus we drinken de koffie zittend op de stoeprand op.

Dan rijden we verder richting A1. We kunnen lekker doorrijden. Op de ring bij Antwerpen is een ongeluk gebeurd. Het gevolg: nogmaals 20 minuten vertraging.
Het is 18:20 uur als we de auto op onze oprit rijden. We zetten bagage en fietsen binnen en halen het fietsenrek van de auto.

We kijken terug op een prachtige week in mooie Loire vallei.

Zaterdag 22 juni 2019 Muides sur Loire – Tilburg