Ik haal in de campingwinkel weer een stokbrood. Jose bakt twee eieren. Die willen we niet mee naar huis nemen. Het stokbrood met ei en kaas is erg lekker. Vandaag gaan we het kasteel van Blois bezoeken. Het is kwart over 11 als we de camping af rijden. We slaan rechts af maar moet i.v.m. een eenrichtingstraatje een stukje omrijden. Als we de bruggen gepasseerd zijn slaan we linksaf. Dit is een heerlijk fietspad langs landerijen en de schitterende Loire. Na 22 km leggen we onze fietsen bij de brug in Blois aan de ketting.

We wandelen door dit schitterende stadje richting station. We komen dan vanzelf bij het kasteel uit. Het gebouw ziet er niet als kasteel uit. Het bestaat uit 4 verschillende architectuurstijlen. Steeds is er een stuk aangebouwd. We kopen twee tickets voor 24 euro. Het kasteel bestaat uit de begane grond, de 1e en 2e etage. Een negerin met een sterke parfum houdt de gasten in de gaten. Het kasteel is ingericht als museum en het is totaal anders dan Chambord. We vinden het allebei erg interessant en maken veel foto’s.

Na twee hebben we alle vertrekken gezien en wandelen we naar de kerk. Deze is niet zo groot maar wel mooi. Dan lopen we naar het centrale plein waar we op het terras een Aperol Spritz en een La Chouffe blond drinken.

We fietsen op ons gemak dezelfde weg terug. We strijken neer op ons terras en internetten, drinken en lezen wat.

Bij de Take Away van de camping halen we twee broodjes  cheeseburger en een kleine portie frites. Smaakt heerlijk en het is erg makkelijk.

We drinken en lezen nog wat en leggen dan ons vermoeide lichaam te ruste. Het was weer een mooie, interessante en zonnige dag.

Vrijdag 21 juni 2019 bezoek kasteel Blois