We staan op tijd op en om 8.15 uur wordt de kofferbak gevuld met shoppers en plaatsen we onze e-bikes op de fietsendrager. Om 8.40 uur rijden we richting midden Frankrijk. Het regent dat het giet. Desondanks verloopt de reis voorspoedig. Rond Antwerpen is het behoorlijk druk, maar we lopen bijna geen vertraging op. Na twee en een half uur rijden is het tijd voor koffie. We stoppen bij een autogrill in de buurt van Arras. Hier is een Starbucks en we bestellen allebei een Cappuccino. Ze hebben alleen een midden en grote beker.

We kiezen voor de midden maat en pinnen € 9,80! We rijden verder en ons navigatiesysteem geeft een vertraging van 30 minuten aan. Die loopt verder op en als we in de buurt van Parijs zijn wordt een alternatieve route voorgesteld. We kiezen hiervoor en worden dwars door Parijs geleid. Heel veel stoplichten maar we blijven rijden. Het gaat allemaal goed en als we de Franse hoofdstad gepasseerd zijn stoppen we voor een korte lunch.

We rijden verder en het is klokslag 16.00 uur als we bij camping Chateau de Marais aankomen. We parkeren de auto op de algemene parkeerplaats en lopen naar de Acceuil. Hier worden we snel geholpen. We krijgen een armbandje, een informatieboekje, codes voor de wifi en natuurlijk de sleutels van onze premium Newton chalet met nummer 4. We parkeren de auto op de gezamenlijke parkeerplaats voor de Newton bewoners.

We brengen de bagage naar onze Chalet. Het is half bewolkt en zonnig. We worden verwelkomt door een concert van onze buren: brulkikkers. Tijd voor een heerlijk biertje. We verkennen de camping en genieten dan van de rust en de kikkers op ons terras. In de supermarkt kopen we Senseo koffiepads.Het duurt even voordat ik alle apparaten op de WiFI heb aangesloten. Dit verloopt erg langzaam maar als de verbinding eenmaal gelegd is, dan is heb je snel internet tot je beschikking.

Dan is het etenstijd en we gaan naar het restaurant van de camping. We bestellen een liter witte wijn: Tourainne Sauvignon Blanc en kiezen allebei voor de pizza Montagnarde.
De wijn is verrukkelijk en zo’n lekkere pizza hebben we nog nooit op. Het is erg gezellig en een goed begin van onze vakantie. Op onze veranda drinken we nog een heerlijk kopje koffie.

Ik kijk nog even naar vrouwenvoetbal Canada – Nieuw Zeeland en we besluiten op tijd te gaan slapen. Het is best een vermoeiende dag geweest.

Zaterdag 15 juni 2019 Tilburg – Muides sur Loire