Om kwart voor 9 zitten we aan de ontbijttafel. De tassen zijn al ingepakt. Het vers gemaakte roerei met spek is heerlijk. Na het ontbijt drinken er op het terras in het zonnetje een kop koffie. We rekenen de drankkaart af (€25,60) en brengen de bagage naar de auto.

Om 09:35 beginnen we aan de terugreis. Als snel geeft het navigatiesysteem een vertraging van 66 minuten aan. We rijden het Sauerland uit richting Arnsberg. Op een parkeerplaats bekijken we waar de vertragingen staan. Het advies is om de aangegeven route te volgen.

Het is drukker op de weg dan op Paaszaterdag. 10 kilometer voor een Kreuz stelt het navigatiesysteem een omleiding voor. We gaan hiervoor en de vertraging gaat van +44 naar +2 minuten, terwijl het aantal kilometers nauwelijks wijzigt. Toch handig.


We komen geen Raststatte tegen en daarom pauzeren we bij een PWC.

De reis verloopt voorspoedig en om 13:45 uur zijn we weer thuis.

We kijken terug ip een geweldig verblijf in het mooie Sauerland. Voor herhaling vatbaar.

 

24 april 2019 Siedlinghausen – Tilburg