Maandag 17 juni 2019

Jose is zoals gebruikelijk weer de vroege vogel. Ik zit rond 9 uur op ons terras. Het is nog frisjes maar de zon schijnt al volop. Bij de supermarkt haal ik een rustiek stokbrood. We genieten van ons ontbijt en drinken nog een lekker kopje koffie. Onze chalet bevalt prima. Hij heeft het stempel ‘Premium’ en dat betekent heel veel luxe. We hebben zelfs een vaatwasser.

Iets over elf uur springen we op onze fietsen. We rijden langs de Loire naar Blois. Het begin is de route die in de ANWB reisgids “Ontdek Loiredal” staat. De route is prachtig en gaat alleen over fietspaden. In Blois leggen we onze fietsen aan de ketting. We gaan dit mooie Middeleeuwse plaatsje. We wandelen door smalle smalle steegjes en nemen dan een steile trap. We komen boven bij de kathedraal uit. Deze vereren we uiteraard met een bezoek. Het is een mooi gebedshuis met aparte ramen.

Op het centrale pleintje drinken we op het terras een Corsendonks witbier en een cola. We besluiten om de kortste route naar de camping te nemen en bij de Super U de boodschappen te kopen. De rit via de supermarkt is 10 km extra maar omdat we Chambord links laten liggen is dat goed te doen. We lopen naar de fietsen en rijden de brug over de Loire over. We slaan linksaf richting Vineuil.

We rijden over fietspaden maar ook over de weg en dat is ietsjes minder. In Vineuil moeten we de splitsing naar route 9 vinden. De gaat in 1 keer goed. We zijn blij als we deze redelijk grote plaats voorbij zijn. Af en toe is het flink klimmen, maar dan zijn we blij dat we een turbo stand op onze e-bikes hebben. We rijden over fietsroute 9 naar Saint Claude de Diray. Hier moeten we even zoeken hoe we verder moeten maar met behulp van google maps gaat dit eenvoudig. We door Montivault en Saint Dye.

Hier volgen we eerst nog de 9 maar al snel kom ik er achter dat we dan bij Chambord uitkomen. We fietsen een paar honderd meter terug richting Muides sur Loire. We komen uit bij camping Bellevue en slaan hier linksaf de brug op richting de Super U. Hier kopen we boodschappen voor twee dagen. We rijden op ons gemak terug naar de camping en als we hier aankomen hebben we 57 kilometer gefietst. Vandaag is het prachtig weer en de zon heeft volop geschenen met als resultaat een paar verbrandde bovenbenen.

Het is tijd voor een verfrissing: cola en bier. Dan leg ik de accu’s aan de stroom zodat we morgen weer een flinke trip kunnen maken. We genieten van de rust op ons terras. José maakt een heerlijke salade met tonijn, tomaat, komkommer, olijven, augurk en stokbrood. Tegen 11 uur is het bedtijd en gaan we de vermoeide ledematen rust geven.

Maandag 17 juni 2019 fietstocht ANWB gids
Getagd op: