We hebben allebei goed geslapen en rond 9 uur zitten we aan een heerlijke beker thee. Ik haal bij de campingwinkel een rustiek stokbrood. Het is super rustig op onze plek en we genieten volop van ons ontbijtje. Om kwart over elf rijden we naar de brug en om route 11 te zoeken. Na een korte oriëntatie hebben we die gevonden. Hij gaat over een paar geitenpaadjes dwars door een polderlandschap langs de Loire. Het is een pad vol met kuilen dus we rijden niet zo hard.

Het is zaak om de kuilen te ontwijken. We fietsen door kleine dorpjes die allemaal uitgestorven zijn. Ze hebben wel een kerk maar geen terrasje waar je wat kunt drinken. Het is half bewolkt, maar de bewolking krijgt de overhand. Na 25 km zien we het beroemde kasteel van Chambord. Het is hier druk, vooral met schoolkinderen.

We parkeren de fietsen bij het terras en ik bestel een halve liter Stella Artois en een hot chocolate. We hebben last van de irritante vliegjes. Komen die op onze felle kleding af? José bestelt nog een stokbrood ham/kaas. Dan verkennen we kort de omgeving, maar we besluiten om dit morgen grondiger te doen.

We fietsen de kortste route terug naar onze camping. Hier komen we na 35 kilometer om kwart voor drie aan. We lezen op ons terras en doen ook nog een middagdutje. Het fietsen gaat niet in de koude kleren zitten.

Ik haal bij de campingwinkel een vers stokbrood en dan kan de bakplaat aan. De plaatselijke specialiteiten zijn bacon en kalkoenbrochette. Het is weer echt een genietmoment. Het smaakt voortreffelijk en we zijn heel ontspannen. We tafelen lekker na op ons terras en kijken het laatste stukje van een wedstrijd van het vrouwen WK. Om 11 uur gaan we ons harde bed opzoeken.

Dinsdag 18 juni 2019 Rondje Chambord