Om 9 uur zitten we weer aan het uitgebreide ontbijtbuffet. Heerlijk. We stippelen de wandeling uit. We vertrekken vanaf het hotel en nemen een ander deel van het Waldskulptuurpad.

We parkeren de auto op de gastenparkeerplaats van het klooster.  We verkennen het terrein en helaas is het museum op zondagochtend gesloten.

We volgen de aanwijzingen voor de G1 wandeling. Het eerste deel stijgen we 110 meter. De route gaat over open terrein en we hebben prachtige vergezichten. Het meertje dat we tegenkomen is prachtig en romantisch. Dit verwacht je niet in een bos. Het laatste deel lopen we een paar honderd meter verkeerd.  Terug en de afslag nemen.
Na bijna 8 km zijn we weer in Grafschaft. We drinken koffie en rijden vervolgens naar Winterberg. Hier is het erg druk vanwege het schuttersfeest. Op het plein staan alle verenigingen opgesteld. In een zijstraat wordt het spektakel geopend door schutters die hun geweer afvuren. Echt harde knallen.


Dan begint de optocht door Winterberg. Wij drinken op het terras bij Taglich een Weizen en een witte wein.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=h6VQ3jxqVh0[/embedyt]

Als we naar de auto terug wandelen staan 10 mensen van ons hotel op de bus te wachten. Die doen er een uur over en wij zijn in een half uur weer terug. Na een frisse douche drinken we in de bar bier en wijn. Het diner is weer erg goed. Vanavond friet met schnitzel en/of gebraden kippenpoot.
Na het diner kijken we voetbal. Rond 9 uur begint de muzikant zijn riedeltje af te spelen. Het is van het niveau van ‘op volle toeren’.  Niet aan ons besteed. We nemen een drankje mee naar de kamer en kijken op NPO 1 naar het wk programma. Om 11 uur gaat het licht uit. Ik val als een blok in slaap.

 

17 juni 2018 Grafschaft
Getagd op: