Om 9 uur zitten we aan het ontbijt. Lekker op ons gemak genieten we van het buffet. Om hal 11 vertrekt de bus met 31 personen voor de gratis excursie naar Soest. De chauffeur is erg aardig, deelt een folder in het Nederlands met bezienswaardigheden uit en vertelt onderweg de bijzonderheden.  Na anderhalf uur komen we in het Middeleeuwse stadje aan.

We hebben tot 14.15 uur de tijd om het plaatsje te verkennen. Eerst drinken we op het marktplein een lekkere kop koffie. Dan verkennen we het oude centrum en bezichtigen drie kerken.

Ze zijn alledrie van een verschillende periode maar prachtig. Om 14.00 eten we een broodje bradwurst met kerrysaus. Heerlijk! We wandelen naar de bus die iets voor half 3 vertrekt. Rond 16.00 uur zijn we weer bij het Alpin hotel. We gaan naar onze kamer om het verslag bij te werken José neemt thee en ik bier.

Na een verfrissende douche haal ik een Hefen Weizen en kijk ik naar de wedstrijd Belgie - Panama. Met nog een kwartier te spelen en een 3-0 stand gaan we naar het restaurant.

De Friekandelle een hamburger met gebakken ui smaakt heerlijk. De erwtensoep laten we aan ons voorbij gaan. Na het diner gaan we in de bar zitten. De Prinsenbekers komen weer bij ons zitten en we kijken naar Tunesie - Engeland (1-2).

Na afloop nemen we nog een drankje mee naar de kamer waar we naar Studio Rusland kijken.

18 juni 2018 Grafschaft
Getagd op: