Om 8 uur staan we op. We doen het rustig aan en gaan dan naar het restaurant. Het ontbijt is ook in buffetvorm en erg uitgebreid. Op onze tafel staat een kan koffie. Voor het lunchpakket dat je mag samenstellen liggen zakken en servetten klaar.

Dan prepareren we ons voor de wandeling. We rijden naar Schanze. Een rit van 5 km over een bochtige stijgende weg. Het is stil in het dorpje waar 43 mensen wonen. We parkeren de auto aan het begin van het dorp en wandelen richting het Kyrill pad. Omdat we dit een aantal jaren geleden gezien hebben, slaan we dit over.

We wandelen over het Skulptuurpad en zien drie grote kunstwerken. Ze zijn erg mooi. Dan komen we bij een kleine hangbrug aan. Mooi gemaakt maar niet spectaculair. We zijn op ongeveer de helft van de route waar we slechts 1 uitzichtpunt tegenkomen.

Het pad voert ons door het bos terug naar Schanze. Na ruim 10 kilometer zijn we weer bij de auto. Het lunchpakket hebben we op en we rijden richting Winterberg. Als we in Altastenberg aankomen besluiten we naar de Schwedenhutte te gaan. Op het terras drinken we wijn en een Weizenbier. Het is druk en er speelt een blaaskapel van een schutzenverein.

We rijden terug naar ons hotel en nemen een heerlijke douche. Rond half vijf gaan we naar de bar. Om vijf uur wordt de bestelling opgenomen. De drank is weer all inclusieve.

Het diner is weer in buffetvorm en smaakt goed. Op het terras drinken ee de wijn op. Het is goed toeven in het zonnetje In de bar gaan we voetballen kijken.  We krijgen bezoek van het stel uit Prinsenbeek.

Die zijn met 20 andere hotelgasten naar de goochelshow geweest

We kletsen en drinken wat. Rond 11 uur is het bedtijd

 

16 juni 2018 Grafschaft
Getagd op: