Om 09.40 vertrekken we naar het Sauerland. De laatste vakantie in dit deel van Duitsland is inmiddels drie jaar geleden. De bestemming in het Sauerland Alpin hotel in Grafschaft, gemeente Schmallenberg. Het is waarschijnlijk van dezelfde keten als het Alpin Resort in Fieberbrunn waar wij het erg naar onze zin hebben gehad.

Onze eerste stop is na 180 km bij de Rasstatte in Frechen. In het zonnetje drinken we een cappuccino en een zwarte koffie (7€). We rijden verder en voor Olpe worden we door onze navigatie omgeleid. We rijden dwars door Olpe.  Een leuke afwisseling met veel stoplichten en rotondes. Na bijna 4 uur rijden arriveren we om 14.15 uur bij het hotel aan. Bij de receptie is het erg druk.
We hebben het gevoel in een Nederlandse enclave te zijn aangekomen. We zijn snel aan de beurt en worden doorgestuurd naar een Nederlander. Er ligt voor ons een een setje met informatie klaar. Op het Hauptgeschoss is het restaurant waar een lunch met koffie en thee klaar staat. Onze tafel voor het ontbijt en diner, nr 28, wordt aangewezen.

Na de lunch krijgen we de sleutel van kamer 111. Onze betaling is niet geregistreerd maar gelukkig kan ik de overschrijving overleggen.

We brengen de koffers naar de kamer en gaan in de bar bier en wijn drinken. Het all inclusieve programma begint om 17.00 uur. Bier Krombacher 0.3 €2,4,droge witte wijn €4,50

De eerste indruk van hotel: echt Duits, sommigen noemen dit oubollig.
Grote kamer met gedateerd sanitair. Zeer vriendelijk personeel dat er alles aan doet om de gasten een onvergetelijk verblijf te geven.

Om 17.00 uur geeft Roy aan de nieuwe gasten een toelichting van het programma. We kletsen met een stel uit Prinsenbeek. Het praatje van Roy is kort maar krachtig. Iedereen krijgt een welkomstcocktail. Even later komt iemand al opnemen of en wanneer je met de dus naar Soest wil. Wij kiezen voor de maandag.

Het eerste drankje wordt opgenomen en daarna kan aan de bar besteld worden. Dit is best slim want anders had je een stormloop gehad.

Het diner in buffervorm smaakt voortreffelijk. Dit geldt ook voor de rode fles wijn die op tafel staat. Vanavond staat een wandeling op het programma. We doen hier niet aan mee en puzzelen in het café en ik kijk naar Spanje - Portugal (wk) 3-3.

Om kwart over tien neem ik nog een Krombacher mee naar de kamer en dan is het bedtijd.

15 juni 2018 Tilburg – Grafschaft
Getagd op: