We staan om kwart voor 8 op en stoppen de laatste spullen in de handbagage. Dan gaan we naar het ontbijt. Onze buren zijn al vertrokken. Ik vul het enquêteformulier. 1 punt voor verbetering: de quality of service van de wifi.

We halen de bagage op en bij de receptie checken we uit. De rekening bestaat uit de huur van de fietsen, de parkeergarage en de toeristenbelasting: 148 euro.
Om 08:54 rijden we de garage uit richting St Johann. Na een uur rijden hebben we 50 kilometer afgelegd en bij Kufstein rijden we de file in.
Dit schiet niet echt op. Ook richting München is het erg druk. De navigatie stuur ons richting Stuttgart i.p.v. Frankfurt. Na 2 uur en 40 minuten hebben we 205 km afgelegd en is het tijd voor koffie. Als we naar binnen lopen vertrekken onze tafel-buren. Heel toevallig. De capucinno’s smaken voortreffelijk. Na zo’n 25 minuten rijden we verder. Het is erg druk en we hebben vaak ‘stockend Verkehr’.
We hebben nog een een aantal plaspauzes, gooien de tank vol en zonder problemen rijden richting noorden. In Hunsruck drinken we nog een cappuccino en een hot chocolat. Rond 20.00 uur zijn we weer veilig thuis. We kijken terug op een fantastische week. Onze hoge verwachting zijn overtroffen. Een formule die voor herhaling vatbaar is.

9 juli 2017 Fieberbrunn – Tilburg
Getagd op: