We staan om 8 uur op want we hebben ons ingeschreven voor de bergwandeling van het animatieteam van ons hotel (Edith en Tony). Deze vertrekt om 09.30 uur en we willen op ons gemak ontbijten. Dit lukt zeker en om 09.25 verzamelen we in de lobby. We lopen naar de kassa van de Bergbahn en kopen twee kaartjes naar het 2e station (19 euro p.p.).

 

De Bergbahn brengt ons van 830 m naar 1210 m. Hier stappen we over en in tien minuten staan we op de Larchfilzkogel (1645 m). We lopen met de groep (17 personen incl. Edith en Tony) naar beneden. Op de kruising slaan we het pad naar de Wildseelodersee in. Het bord geeft 50 minuten aan, maar Edith zegt dat we op 1 uur en 20 minuten moeten rekenen.

Het is een flinke klim en Jose heeft het zwaar. Na ruim een uur en 2,4 kilometer flink klimmen komen we bij het Wildseeloder Haus aan. Het ligt aan een prachtig meer en het uitzicht is fenomenaal. Edith loopt nog een ronde rond het meer. Een wandeling van 1 uur met een flinke klim. Wij slaan deze over en drinken op het terras een heerlijke koffie en cappuccino.

We genieten van het uitzicht en als Edith met de 4 mannen terug is, wandelen we naar beneden. Dat gaat een stuk gemakkelijker. Het is fantastisch weer, 25 graden en onbewolkt en het uitzicht is fantastisch. Het is opletten waar je je voeten zet want de stenen kunnen los zitten.

Bij de kruising kunnen we kiezen, 10 minuten omhoog wandelen naar station 2 van de Bergbahn, of 40 minuten naar beneden lopen naar bergstation 1. We wandelen naar boven en hoeven niet lang op de cabines te wachten. Soepel gaan we naar beneden en wandelen we naar ons hotel. Snel de bezwete shirts verwisselen en dan naar het terras voor een grote en een kleine Zipfer. Heerlijk. We lezen en internetten een poos en gaan dan naar de kamer waar het koeler is.

Het is genieten op ons balkon met het mooie uitzicht. Om 7 uur gaan we naar het galabuffet. We worden ontvangen met een glas sekt. De soep moeten we zelf opscheppen maar de andere gerechten worden uitgeserveerd. Mooi geserveerd en heerlijk. In de lobby nemen we nog een paar drankjes. Het is wederom druk maar een deel van de gasten zitten met een fleecevest buiten op het terras. Tegen 11 uur zoeken we ons bed op.

5 juli 2017 Fieberbrunn: wandeltocht
Getagd op: