We staan om 8 uur op en om half 9 zitten we aan het heerlijke ontbijtbuffet. We pakken de rugzakjes in en om kwart over 9 halen we de sleutels en de accu’s van onze fietsen. Het zijn mountainbikes. We twijfelen of we geen citybikes moeten nemen, maar Edith weet ons snel te overtuigen.
Het is een tocht met een flinke klim en de accu’s van de mountainbikes zijn sterker. Voor de zekerheid zetten we allebei
  een helm op. De fietsen rijden prima, maar de zit is toch anders dan op een citybike. In een lange sliert rijden we door het mooie landschap.  In Leogang kopen we twee flesjes cola en dan begint de klim naar de Griesalm.
Met 14 km per uur rijden we op de turbo stand naar boven. Het is een hoogteverschil van 400 meter maar met deze powerbike is dat geen enkel probleem. Boven is het uitzicht fenomenaal. Het restaurant heeft ruhetag maar er is wel een koelkast met drankjes. Je neemt een drankje en stopt 2,5 euro in het potje. Allemaal op vertrouwen. De accu’s van de city bikes worden opgeladen. Voor onze bikes is dit niet nodig.
Het is hier geweldig. De afdaling begint over een grindpad en dat betekent opletten. We gaan niet harder dan 15 km per uur en ik krijg kramp in mijn arm van het remmen. Het vrouwtje met het leren tasje schuift in een bocht onderuit. Ze kan niet fietsen en dan is zo’n parcours lastig. Wij rijden zonder problemen naar beneden en verzamelen onder bij de kruising.
De hele groep rijdt met Edith en Tony terug naar het hotel. In de afdaling suizen we met 40 km per uur naar beneden. Een heerlijk gevoel. Een fantastische excursie en na 46 km komen we bij het Alpine Resort hotel aan. We verwisselen onze natte kleding en drinken in de lobby een biertje. Jose neemt nog een paar stukken taart. Op het terras is het te warm. Bij de receptie is het erg druk met nieuwe gasten. Dit hotel heeft het goed voor elkaar en wij begrijpen waarom. Een aanrader.
Dan gaan we naar ons balkon en we genieten onder het genot van een drankje van de omgeving en de zon.
We beginnen het onze saunasessie in het kruidensauna, een sauna van 55 graden, waar op de stenen heerlijke en gezonde kruiden liggen. Het zweet gutst uit onze lichamen. Na het uitdampen in de buitenlucht rusten we ruim 20 minuten in de relaxruimte. Dan doen we nog een sessie van 10 minuten in de Finse sauna van 90 graden. Ik hou het maar 10 minuten vol.
We gaan naar de kamer, kleden ons om. Tijd voor de avondmaaltijd. We beginnen met een rondje stokbrood en bestellen de Grune Veltliner. Jose neemt pompoensoep, maar ik vind deze niet lekker. Dan maar geen soep. De salade en de Wienerschnitzel zijn heerlijk. Het nagerecht laten we ook aan ons voorbij gaan.
Een zoete Oostenrijkse knodelspecialiteit met rode pruimen.
  Geef mij dan maar een biertje. In de lobby vinden we een leuke tafel en omdat een aantal gasten buiten zitten, is er voldoende plek. Op ons terras drinken we een afzakkertje onder het genot van de schlagermuziek uit onze JBL. Moe maar voldaan zoeken we ons bed op.

6 juli 2017 Fieberbrunn: bergetappe
Getagd op: