Om kwart voor 8 loopt de wekker af. We hebben ons opgegeven voor de e-bike toer van 33 kilometer naar de Pillersee. Het is niet zeker dat we meekunnen maar we wagen het erop. Het ontbijt smaakt wederom heerlijk en om kwart voor negen gaan we de rugzakjes op de kamer ophalen.
Het is buiten druk met e-bikers en Edith en Tony van het animatieteam verzamelen de gasten. Gelukkig kunnen we mee. We hebben als nr 11 en 12 gisteren ingeschreven en de receptioniste wist niet hoeveel fietsers met de groep mee konden en of er nog e-bikes beschikbaar waren.
Edith en Tony geven instructies over de versnellingen, de ondersteuning en het nemen. 
Om 09.30 uur fietsen met we met een groep van 29 personen (inclusief Edith en Tony) de berg af richting Fieberbrunn. De Victoria e-bike heeft 7 versnellingen en 4 standen: eco, tour, sport en turbo. Hij rijdt formidabel en met de versnelling op 2 en de stand op turbo kun je elke berg aan.
We rijden door een prachtig landschap over fietspaden, een klein stukje snelweg en binnenwegen. Het is zonnig en licht bewolkt en we genieten met volle teugen. De tocht gaat via St Jacob in Haus waar we boven op de berg het St Jakobs Kruis zien.
Na ruim 15 kilometer fietsen komen we bij de Pillersee aan. We hebben een half uur pauze en drinken koffie en roken een sigaartje. We fietsen vervolgens rond het meer en langs de andere kant van de Buchensteinwand. De tocht gaat door prachtige natuur en we hebben prachtige uitzichten ook op ons hotel en Fieberbrunn.
Om 12.30 uur zijn we weer terug in het Alpine Resort hotel. Wat een fantastische excursie. Op het terras drinken we een grote en een kleine Zipfer en Jose neemt soep met brood.
Dan wandelen we naar het dorp om badslippers te kopen. Helaas zijn alle winkels dicht. Na 4 kilometer wandelen zijn we weer terug in ons hotel waar we op ons terras onder het genot van een biertje lezen en internetten.
Rond vijf uur lopen we in onze badjas naar de welnessruimte voor een rondje sauna. Het is wederom druk maar hier hebben we geen last van. Ruimte genoeg. Na 15 minuten in de cabine van 85-90 graden liggen we nog ruim een kwartier in de relaxruimte. 
Om 19.00 uur zitten we aan onze eigen tafel voor het diner. We kletsen met onze buren en het eten smaakt weer heerlijk. Het is goed vertoeven in hotel Alpine Resort. Na het diner lopen we naar de lobby. Alle tafels, banken zijn bezet en wij vinden nog een plekje aan de bar. Ook niet verkeerd.
Als een cocktail wordt bestelt dan is de ober zeker 10 minuten bezig. Er vormt zich een wachtrij maar deze heeft hij snel weer weggewerkt. Het maakt hem allemaal niks uit. Het laatste uur zitten we nog aan een tafeltje en dan is het tijd om ons bed op te zoeken. We voelen dat we vandaag sportief bezig zijn geweest en zijn moe.

4 juli 2017 Fieberbrunn: fietstocht
Getagd op: