Als we om 8 uur op staan is de berg vanaf ons balkon niet te zien. Het regent dat het giet. We hebben allebei prima geslapen. Om kwart voor 9 gaan we naar het restaurant voor het ontbijt. We hebben de hele week voor ontbijt en diner een eigen tafel gekregen, nr 709.
Het ontbijtbuffet is erg uitgebreid. Je kunt het niet bedenken of ze hebben het. We nemen allebei roerei. Ik neem er gebakken spek en geroosterd brood bij. Het smaakt allemaal voortreffelijk. Jose neemt nog door het huis gemaakte cake en ik vruchtensalade. Voldaan gaan we terug naar onze kamer.
We trekken de wandelschoenen aan en gaan de dorpswandeling maken. Het is een mooie tocht van bijna 8 kilometer en een hoogteverschil van 175m. Het is gelukkig droog, maar de wolken hangen nog tussen de bergen. We genieten allebei en de mensen die we tegenkomen zijn uitzonderlijk vriendelijk. Fieberbrunn is een klein leuk dorp, maar het is er niet druk.
We wandelen terug naar het hotel waar we onze natte polo's verwisselen voor droge. In de bar drinken we wijn en bier. Jose neemt ook nog een klein hapje erbij. Heerlijk relaxt allemaal, al voel ik wel mijn spieren. Wandelen in de bergen is toch anders dan hardlopen. O ja, we hebben een deel van de hardlooproute van het hotel verkend. Gezien het stijgingspercentage van sommige delen van de route blijft het lftr shirt deze week in de tas zitten.

Het weer is aardig opgeknapt. De eerste gasten gaan op het mooie terras zitten. Wij besluiten om op ons balkon te gaan lezen. Natuurlijk nemen we een drankje mee. Rond half 6 gaan we naar de wellnessruimte. Deze is erg modern en schoon.
Hier kan Berghotel Hoher Knochen nog een puntje aan zuigen. We doen 1 rondje finse sauna en trekken een aantal baantjes in het zwembad. Dit bevalt uitstekend. We kleden ons om en rond 19.00 uur zitten we aan tafel voor het diner. We willen op tijd klaar zijn zodat we straks een plekje in de lobby hebben. Gerry aus Tirol komt namelijk zingen.
Het eten is wederom voortreffelijk. En we drinken allebei een halve liter witte wijn. Deze drinkt soepel weg. Gelukkig is vooraan in de lobby op een bank nog plaats voor ons. Om kwart over 8 begint Gerry met zijn reis door de tijd. Hij speelt allerlei genres van CCR tot de lokale Tiroler krakers.
Hij krijgt de sfeer er goed in en we vinden het gezellig. Gerry speelt 2,5  op zijn keyboard half uur zonder pauze en heeft ook een trompet en gitaar meegenomen. Tegen 11 uur gaan we naar onze kamer. Het was een geweldige dag.

3 juli 2017 Fieberbrunn: stadswandeling
Getagd op: