Kwart voor 8 zitten we aan de ontbijttafel. Ik neem een hard gekookt ei. José ziet dat het bedorven is. Ik neem een ander en deze is ook goor. Schandalig en om een ziekte op te lopen. Het slechtste hotel en ontbijt van de hele vakantie. Mijn zin is over en ik neem alleen thee.
Om half 9 gaan we met taxi’s naar het Meidam-e Emam plein. We gaan met taxi's omdat vannacht de accu van de bus gestolen is. Om 08.50, komen er op de bestemming aan. Weer een dollemansrit waarin de medeweggebruikers al toeterend voorbijgereden worden. Het Meidaam-e Emam plein ishet tweede grootste plein ter wereld.
Het is 560 Meyer lang en 160 meter breed en erg indrukwekkend. Alleen het plein van de Hemelse Vrede in Peking is groter. We bezoeken de Masjed-e Emam moskee en het Ali Qapu paleis oftewel het grote Perzische paleis.
 We klimmen naar boven en hebben een prachtig uitzicht over het 1 na grootste plein van de wereld. Bij de ingang koop ik een T-shirt met de Iraanse vlag. 300.000 IRR.
We lopen door de bazaar naar een winkel waar kleden met de hand worden geschilderd. We slaan het bezoek aan de tapijtenfabriek over en drinken op het terras tegenover de fingerprinting factory heerlijke koffie. We krijgen contact met een Jong Iraans koppel dat Engels wil leren. We wandelen door de bazaar en zien een leuk tasje met kwastjes. De verkoper vraagt €35.
Toevallig ziet Shole ons en ze zegt dat we moeten onderhandelen. Voor €20 wordt het tasje van ons. We wandelen een flink stuk door de bazaar. Het is onbewolkt en heet en we besluiten naar het Abbasi hotel te gaan.
Dit 5 sterren hotel heeft een prachtige tuin. Een vriendelijke man van een tapijtenwinkel wijst ons de weg. Het is even zoeken maar we vonden het prachtige hotel. De tuin is prachtig, maar helaas gesloten. We gaan naar de coffee shop bij de receptie waar Engel en Maarten ook een rustpauze hebben ingelast.
 
José neemt een pot thee en ik drink 2 blikjes Bavaria malt 0,0%. Dit is het lekkerste alcoholvrij bier tot nu toe. Dan wandelen we naar de Si-o-se Pol brug. De brug met 33 bogen. Deze is prachtig en hier flaneren veel locale inwoners. Ongeveer in het midden gaan we in een boog zitten en roken in een sigaartje.
Diverse voorbijgangers maken een selfie met ons. Ondanks dat in Isfahan veel toeristen zijn, zijn wij een bezienswaardigheid. Dan wandelen er we door het park, langs de Zayandeh rivier terug naar het hotel. Hier komen we om 15.30 uur weer aan. Tijd om wat rust te nemen.

Om kwart voor zeven wandelen langs de rivier door het park naar de Si-o-se pol brug. Het is hartstikke druk en families zitten op kleedjes in het park te picknicken. We lopen door naar het Abassi hotel waar we in het food court gedeelte in de mooie tuin neerstrijken. Het is hier erg goed toeven.
Wij houden wel van luxe en sfeer. We bestellen Bavaria malt, een broodje hamburger met friet voor mij en een vegetarische pizza voor José. Het smaakt voortreffelijk en het is vechten om een tafeltje. Na het diner wandelen we terug naar de brug met 33 bogen. We lopen de 300 meter naar de overkant en op de terugweg hebben we twee broers aan onze fiets hangen. Ze willen hun Engels oefenen.
Op het einde moeten we nog met ze op de foto. De brug is mooi verlicht en weerspiegelt in get water. We nemen een taxi naar ons hotel waar we nog wat lezen en internetten. Om 23.15 gaan we slapen.

10 mei 2017 Isfahan
Getagd op: