Na het vroege ontbijten halen we de overige groepsleden op bij het andere hotel. Om 07.35 begint de bustocht naar Isfahan. 

Om 09.25 komen we bij de graftombe van Cyrus de Grote, stichter van het Perzische rijk,  in Pasagadae aan. Er worden groepsfoto’s gemaakt en we plakken er een koffiestop aan vast. Shole koopt brood voor de lunch en om 10.25 uur rijden we verder. Om 12.00 uur komen we op ons lunchadres aan. De poort is dicht en blijft ondanks verwoed bellen van onze chauffeur  Abdoe dicht.
Na 5 minuten vervolgen we onze weg. Om 12.15 uur vinden we een lunchplek in een park. Het is 13.00 uur als we verder rijden. Om 14.55 uur hebben we plas- en koffiepauze van een half uur. Om 15:30 uur stoppen we  10 minuten om de diesel aan te vullen.
Het is 16.45 uur als we bij hotel Isfahan aankomen. We krijgen een pakje ananassap met een rietje als welkomstdrank, de WiFi code en de sleutel van kamer 324 op de tweede verdieping. Het is een dubbele kamer met vier bedden, 2 fauteuils, een keukentje, koelkast, ligbad/douche en waterkoker. De bedden zijn goed maar de rest is aan renovatie toe.
We nemen allebei een lekkere douche en zoeken op tripadvisor naar een restaurant. We lopen naar de Armeense wijk en de Iraanse KFC hebben we meteen gevonden. De kaart is in Farsi en de uitbaters spreken geen Engels. We lopen naar Hermes maar dit ziet erg erg chique uit en we hebben niet veel tijd. Bij een sandwich tentje ontmoeten we Leo en Kitty. Het is klein en druk en ook hier geen Engelse kaart. Kitty klampt een Iraniër aan die Engels spreekt. De vriendelijke man vertaalt de kaart en doet onze bestellling: een sandwich met rosbief, sla en tomaat a la Subway. 350.000 IRR.
We lopen terug naar het hotel en kopen onderweg twee blikjes bier die we op onze kamer op drinken. Om 21.00 uur verzamelen we in de lobby. We gaan met 14 personen plus Marlies en Shole naar een Zurkhaneh Sessie. Abdoe heeft zich verslapen en we vertrekken daarom we wat later. 
Zurkhaneh is een klassieke vorm van Iraanse gymnastiek. Onder zang en getrommel werken de atleten hun oefeningen af. Best pittig. Het is erg leuk en om 22.45 zijn we terug in het hotel.

9 mei 2017 Shiraz – Isfahan
Getagd op: