Om half 7 maakt Sleep Cycle me wakker. Snel werken we het ochtend protocol af en gaan dan naar het ontbijt waar het lekkere brood nog niet aanwezig is Om kwart over 7 zitten we in de bus en halen we de rest van de groep in het Farse hotel op.
We komen in een file, die veroorzaakt is door een kudde schapen op de weg. Om 7.50 haalt de chauffeur een stempeltje bij de politiepost. Het is  08.45 uur als we bij Persepolis aankomen. Het is nog niet druk. Nu begrijp ik waarom we zo vroeg zijn opgestaan. Het was een goed idee.
Het ceremonieel complex is erg indrukwekkend. Een Engels sprekende gids vertelt in 1  uur over de historie en de overblijfselen. Daarna drinken we 100.000 IRR heerlijke koffie. Ik loop vervolgens naar boven naar het koningsgraf van Artaxerxes II. Als ik weer beneden ben, wandelen we samen nog over het complex. Het is al een stuk drukker geworden. In de shop vind ik eindelijk een T-shirt met Iran erop. Het kost 400.000 IRR.

Het is 11.40 uur als we naar de koningsgraven Naqsh-e Rostam rijden. Bij  Naqsh-i Rajab stoppen we en de gids geeft uitleg bij een deze korte tussenstop. Om 12.00 komen we bij  Naqsh-e Rosta aan.
We hebben ruim een half uur om de graven te bekijken Dan rijden we naar het restaurant waar we om 12.40 aankomen. Het is een heerlijk lunchbuffet. Ik neem soep en gemengde salade. Het alcohol vrije bier is het lekkerste tot nu toe. Om 13.50 uur gaan we terug naar Shiraz. Het is  14.35 als we bij de Koran gate aankomen.
We lopen onder de gate door en zien een handgemeen tussen twee taxi chauffeurs. Om 14 50 uur rijden we weer verder. Om 15.00 uur zetten we de gasten bij het Parse hotel af en wij komen om 15.03 uur bij het Eram hotel aan. We besluiten om vanmiddag weer rust te nemen. Onze lichamen vragen erom. Na het douchen lezen/internetten we wat in de patio van het hotel. Natuurlijk onder het genot van een drankje. Om half 8 dineren we  bij Qavam café en restaurant.
Er is nog 1 tafeltje vrij. Als een ander stel afrekent gaan we aan een ruimere tafel zitten. De ruimte is klein en ze hebben elke centimeter  benut. We bestellen allebei kip kebab. Ik drink Iraanse Buckler en Jose thee. Het smaakt prima. We wandelen terug naar ons hotel en drinken oo de patio nog een 7-up en een Iraanse citroen Radler. Rond tien uur is het bedtijd want morgen vertrekken we om 07.15 uur voor de laatste verplaatsing van 480 km naar Isfahan.

8 mei 2017 excursie Persepolis
Getagd op: