Om kwart voor 7 zitten we aan de ontbijt tafel. We vertrekken al om kwart over 7 en moeten eerst de andere groepsleden bij het Parse hotel ophalen. Dan begint de stadstour. Om 8.15 uur arriveren we bij de Nasr al Molk moskee. Een groot mooi complex waar we tot 09.05 verblijven.
Met bus rijden we naar Aramgah-e Shah-e Cheragh, een mausoleum van twee broers van de achtste imam Reza. Hier komen we om 09.25 aan. De vrouwen gaan door de linker ingang en krijgen een chador aan. De mannen nemen de rechter ingang.
Een indrukwekkend en prachtig complex. Op het eind hebben contact met kinderen in het wit, 9 jaar en klaar voor de huwelijksmarkt. Om 10:45 rijden we naar het graf van de beroemde Iraanse dichter Hafez. Om 11 uur komen we bij de Hafez tuin aan. Sole geeft kort uitleg en we zien de tombe van Hafez. We bezoeken een winkeltje en de bookshop.
Allemaal niet bijzonder en de 200.000 IRR p.p. Niet waard   Op een bankje roken we een peuk. 11 groepsleden gaan met Marlies en Soleh lunchen. Wij trekken ons eigen plan en wandelen terug naar het terras bij de bazaar waar we een cappuccino en een americano drinken. We krijgen er twee cupcakes bij. Dan wandelen we door de bazaar naar de Vakil Moskee.
We betalen 150.000 IRR pp en zien een prachtig gebouw met een zuilengalerij. Dan kopen we nog een snoer met kwastjes en 2 zakken chips en 2 flesjes cola. Om 14:30 uur zijn we terug op de kamer. We hebben meer dan 10 km gelopen en onze hielspoor voeten dien zeer.
Even wat rust nemen want het zijn intensieve dagen. We nemen een powernap en een lekkere douche en gaan dan beneden on de patio van het hotel thee en lemmon bier drinken. We lezen en internetten wat.

We lopen om 20.00 uur naar de Rodooki street, vlakbij ons hotel, waar restaurantjes zijn. We eten bij Naqashi café en bestellen allebei een pannini met kip en pesto. Jose drinkt thee en ik een Classic alcoholvrij bier.
De pannini is overheerlijk maar een flinke hap die we allebei niet op kunnen. Een gezellig café/restaurantje met actuele westerse pop muziek. Om 21:30 zijn we terug op de hotelkamer. Even uitbuiken en dan is het bedtijd want morgen worden we om 6.45 uur aan de ontbijttafel verwacht.

7 mei 2017 Shiraz
Getagd op: