Rond 9 uur staan we op en gaan we ontbijten. Ons eerste doel van vandaag is het Van Gogh Museum.
We gaan vandaag met de fiets door Amsterdam crossen zodat we lekker flexibel zijn. Het oortje in en Google Maps stuurt ons naar de bestemmingen. Het is een regenachtige dag dus dat treft niet.
Als we de fiets op het museumplein parkeren, dan valt de regen met bakken naar beneden. Gelukkig is het niet ver lopen naar het Van Gogh museum. Bij de kassa is het niet druk en we hebben snel onze tickets. Toch fijn zo'n museumjaarkaart. Het normale tarief is 22 euro per persoon.
We geven onze jas bij de garderobe af en beginnen de tour door het drie verdieping tellende museum. Omdat het nog niet druk is kunnen we de schilderijen goed bekijken. We zijn allebei onder de indruk hoe de stijl van Vincent in de loop der tijd veranderd is.
Na anderhalf uur gaan we in het restaurant koffie drinken. Hier zijn we aan toen. Dan doen we de expositie "Daubigny, Monet, Van Gogh" waar ook gratis toegang voor heben. Deze tentoonstelling is duidelijk minder en we hebben hier minder tijd voor nodig.

Het is inmiddels al 1 uur en we besluiten op het Museumplein bij Cobra te lunchen. Ik neem brood met 2 kroketten en Jose brood met zalm. Heerlijk.

We zijn uitgerust en fietsen naar het verzetsmuseum. Het is inmiddels droog dus dat is een meevaller. Bij dit museum besparen we met onze museumjaarkaart 10 euro p.p. We nemen de audio tour en nemen de tijd. Irriant is de schoolklas die opdrachten moet maken en met veel lawaai door het museum banjeren. Het is een mooi museum dat vooral over de oorlog gaat. Over het verzet hebben we weinig gehoord, dus de naam is niet erg toepasselijk.
Na anderhalf uur zijn we moe en fietsen we naar het Rembrandtplein waar we op een terras bier en wijn drinken en een sigaar roken.
Dan fietsen we terug naar de Groenburgwal waar we aan Anne-Marie onze belevenissen vertellen.
Omdat Anne-Marie moe is gaat ze vanavond niet mee eten. We besluiten naar het Italiaanse Restaurant Saturnino te gaan. Dat was vorige keer goed bevallen. De reservering via internet gaat deze keer goed.
Omdat het met José haar voet goed gaat besluiten we naar Saturnino te wandelen.

Als we bij het restaurant aankomen krijgen we een tafel in het voorste deel vlakbij een raam.
Jose neemt als voorgerecht een carpaccio en ik meloen met ardennerham. Mooi opgemaakt en overheerlijk, net als de huiswijn trouwens. Daarna genieten we allebei van een pizza quatro staggioni.

Met een goed gevulde maag wandelen we door Amsterdam by Night. Op het Rembrandtplein zien we Umberto Tan zitten die op het punt staat om met zijn RTL Late Night Show te beginnen.
In Café De Jaren drinken we nog een afzakker en dan gaan we terug naar de basis. Anne-Marie slaapt al en bij ons duurt dat niet lang. Een mooie dag in een prachtige stad.

2 december 2016 Amsterdam
Getagd op: