Als we opstaan sneeuwt het weer volop. We overwegen om de auto te laten staan en met de trein op pad te gaan. Eerst maar eens lekker ontbijten. Met de trein naar Triberg kan, maar de aansluiting is waardeloos: 2 x 58 minuten wachten. Omdat het weer is opgeklaard besluiten we om met de auto te gaan.
Freudenstadt2016-klein021Dit blijkt een goede keus te zijn. Af en toe een verdwaalde sneeuw/regen bui maar dat is goed te doen. Het is een mooie rit naar Triberg. We rijden met het tempo van de verkeersborden en dat is niet snel 50 -70 – 60 -50 -40 -70 -80. In Triberg parkeren we de auto in de Wasserfall garage. Lekker makkelijk. We staan in het centrum en zien de totempalen met de Schwartzwalder pompoenen mutsen. We verkennen eerst het dorpje en drinken dan in een oubollig cafe een grote koffie. Dan bezoeken we het Schwarzwalder Museum van Triberg. Entree 5 euro per persoon (incl korting Konus Karte).
Freudenstadt2016-klein022Het museum is best groot maar geen aanrader. Allebei vinden we het tegenvallen. Na een uur staan we weer buiten en bezoeken we een winkel met Koekoeksklokken. Leuk en de prijs varieert, van 24 euro tot 9990 euro. Het is best druk en we vermaken ons best. Het sneeuwt weer en we wandelen nog wat door het dorp. We hebben het gezien en rijden terug richting Freudenstadt. In Alpirsbach parkeren we de auto bij de Lidl en doen de broodnodige aankopen. Freudenstadt2016-klein024Dan wandelen we naar de klooster brouwerij en bezoeken de brauwinkel.  Leuk om te zien, maar er is niks voor onze gading bij. We rijden terug naar het hotel en drinken in de lounge een Riesling en Alprisbacher Weizen. Heerlijk genieten. Dan is het al weer tijd voor een snelle douche en het diner. De soep is heerlijk net als de salade. Het hoofdgerecht is een verrassing: fleiskase. Het blijkt opgewarmde unox smack te zijn, gedrapeerd met gebakken ui. Smaakt best goed, maar is niet echt culinair.  Vandaag lusten we het toetje wel. Een mokkapuddinkje.
Freudenstadt2016-klein025Als we de rekening getekend hebben bij mevrouw Sooo gaan we in de lounge nog een afzakkertje nemen. Tot dat een stel asociale zatlappen de zaak overnemen. Het lawaai is niet normaal en we besluiten onze drankjes op de kamer op te drinken. Dan is het fijn als je een ruime kamer, met een lekker zithoekje hebt.
Het is weer een mooie dag geweest waarin we kennis gemaakt hebben met het leven in het Zwarte Woud.

28 april 2016 Freudenstadt – Triberg – Freudenstadt
Getagd op: