Het is vandaag prachtig weer en de sneeuw is geen velden of wegen meer te bekennen. We ontbijten weer op ons gemak en om 10.15 uur beginnen we met wandeling 3 uit ons boekje naar Klosterreichenbach. Omdat de route vlak langs ons hotel komt, starten we niet vanaf de marktplatz.
Freudenstadt2016-klein031We lopen een blokje om naar de Heideweg waar we de route oppakken. Eerst nog een stukje weide en dan duiken we het bos in. De wegbewijzering is prima en de route is totaal anders dan eergisteren. Het eerste deel is het best wat klimmen, maar het is goed te doen. We genieten van de natuur en wandelen ontspannen. Bij de Zimmerplatzhutte hebben we een prachtig uitzicht op het dal. Freudenstadt2016-klein028We zien Baiersbronn en Klostereichenbach in de zon liggen. We wandelen verder en missen een afslag. We zijn de bordjes kwijt en via de iPhone lopen we naar ons doel Klosterreichenbach. Al met al lopen we ruim 2 kilometer meer, maar na 3 uur wandelen zijn we bij het station van dit gehucht. We moeten 20 minuten op de trein wachten, die ons in 3 minuten naar Baiersbronn brengt. Hier gaan we direct naar onze stamkroeg bij het stationnetje. Dezelfde zuipers/rokers  zitten er weer.
Freudenstadt2016-klein032  We bestellen een wijn en een weizen en twee broodjes bratwurst. Deze zijn heerlijk. Het is gezellig in dit rookhol. Een aantal gasten zijn smoor bezopen.
We bestellen nog een drankje en genieten van het lokale gebeuren.
Wandeling2Na het bezoek van het openbare toilet gaan we naar de apotheek om voor Jose hooikoortspillen te kopen. Deze werken super goed en zijn in Nederland niet te verkrijgen. We nemen de S41 naar Freudenstadt Hauptbahnhof en wandelen naar ons hotel. We voelen onze voeten, maar dat is niet gek na 14 km wandelen.
Freudenstadt2016-klein029In de lounge drinken we wijn en Weizen en lezen en internetten we wat.
Tijd voor een welverdiende douche en dan op naar het diner.  We hebben een tafel bij de saladebar zodat we iedereen voorbij kunnen zien komen. Het is bomvol en de reizigers van effeweg.nl worden in de linker vleugel gestationeerd. Freudenstadt2016-klein030Het eten is weer goed (kalkoen schnitzel) en na het diner is ons plekje in de lounge nog vrij. Het is nog rustig maar dat gaat veranderen. Niet de asociale trainingspakken ploeg (hier is te weinig ruimte voor), maar de effeweg simpele zielen maken lawaai. Ze kunnen niet normaal praten en het gesprek gaat nergens over. Fijne reis!
Freudenstadt2016-klein033Wij nemen onze drankjes mee naar onze kamer om rustig te kunnen lezen en dit verslag te kunnen schrijven.  Ik haal bij Etienne Gay de laatste Weizen van deze vakantie. Het is tijd om onze vermoeide benen rust te gunnen. Het was een mooie huwelijksdag .

29 april 2016 Freudenstadt – Klosterreichenbach – Freudenstadt
Getagd op: