Als we opstaan is het wit buiten. Het heeft flink gesneeuwd, ruim 20 centimeter en het is onder nul. We besluiten om vandaag een wandeling te maken. Eerst ontbijten en dat doen we weer op ons gemak.
Freudenstadt2016-klein013Het smaakt goed, maar we vinden de keuze beperkter als we gewend zijn. De prijs/kwaliteit is echter goed, dus moeten we niet zeuren. Om kwart over tien wandelen we naar de Marktplatz. We gaan wandeling 4 uit het boekje, dat we gisteren bij de VVV hebben meegenomen, doen.
Freudenstadt2016-klein014Het is frisjes maar goed te doen. Bij de VVV staan de bewegwijzering borden en snel zitten we op de goede route. Nog een stukje door de stad lopen en dan kijken we in een prachtig dal. Een mooi gezicht met al die sneeuw. We wandelen naar beneden richting Barenschlossle en dan naar Friedrichstal.
Freudenstadt2016-klein015Het is een prachtige route en het sneeuwt flink. Dat deert ons niet, we vinden het eigenlijk wel leuk. Wintersport in april! De wandeling is 7,7 km en het merendeel gaat naar benden. Hij is dan ook als ‘leicht’  gekwalificeerd.
Freudenstadt2016-klein016Na twee en een half uur komen we in Baiersbronn aan. Het eindpunt is het station, waar we op de borden de vertrektijden in ons op nemen. In een klein tentje bij het station gaan we wat drinken. Het ziet er blauw van de rook, maar dat vinden wij niet erg. Kunnen we tenminste een peuk opsteken.
Freudenstadt2016-klein018Jose bestelt een witte wijn en ik een halve liter Weizenbier. Het is gezellig in het kroegje en de locals zuipen er op los. Mittagspauze? We besluiten om Baiersbronn te gaan verkennen. Dit hebben we in 1 kilometer gedaan. Het was Mittagspauze en alle winkels waren dicht. We lopen naar het station waar ongeveer een kwartier op de S41 moeten wachten. Deze brengt ons in 7 minuten naar Freudenstadt Hbf. Bij een bakkerij drinken we koffie en eten we een heerlijk belegd broodje. Dan gaan we naar ons hotel. Al met al hebben we zo’n 13 kilometer gewandeld.
Wandeling1We voelen onze spiertjes en gaan beneden in de bar wat drinken en lezen. Heerlijk gevoel na zo’n inspanning. Rond half 6 gaan we naar kamer 501 voor een heerlijke douche. Dan is het tijd voor het diner, want de Duitser zijn vroege eters.
Freudenstadt2016-klein020We gaan aan de andere kant in het restaurant zitten. Het eten is weer goed, maar het toetje lusten we niet en slaan we over. Dan gaan we in de lounge nog wat drinken, lezen en Champions League (Atletico Madrid –  Bayern Munchen 1-0) kijken. Tegen elf uur is het bedtijd. Het was weer een mooie dag.

27 april 2016 Freudenstadt – Baiersbronn – Freudenstadt
Getagd op: