Als ik om 8.30 uur op sta, sneeuwt het nog steeds. Het vriest niet maar er ligt wel een flink pak. Om 9 uur zitten we bij het raam in het restaurant. Mooi uitzicht op de besneeuwde tuin. Het ontbijt is goed verzorg en het is weer erg druk. Het hotel is volgeboekt. We genieten van de Fruhstuck en doen het op ons gemak.
We besluiten de auto in de Tiefgarage te laten staan.
Freudenstadt2016-klein007Het is geen weer voor een toertocht. Om kwart over tien vertrekken we, warm aangekleed en met de muts op, richting het centrum van Freudenstadt. Het is bijna 2 km lopen, maar dat vinden wij niet erg. Het is een soort van wintersport. We passeren het stationnetje en wandelen door naar de Marktplaats. Dit is de grootste Markplaats van Duitsland die tijdens de 2e wereldoorlog, op een gebouw na,  geheel verwoest was. Het plein is opnieuw opgebouwd en erg ruim opgezet. In het vierkant kunnen we droog lopen onder de galerij. We bekijken de kleding en souvenir shops. De koekoeksklokken zijn flink aan de prijs. We bezoeken de Protestantse kerk die er van buiten mooier uitziet dan van binnen. Dan drinken we koffie en Jose neemt er een flink stuk Schwartzwalder Torte bij.
Freudenstadt2016-klein008Het sneeuwt nog steeds en we gaan naar het Museum “Stadt bucherei Stadthuis”. We krijgen ongevraagd van een gids een korte toelichting over de opbouw van het plein. Het museum telt drie verdiepingen, is gratis, en de moeite waard.
Tenslotte verzamelen we bij de plaatselijke VVV een aantal folders en dan wandelen we terug naar het hotel. Het is inmiddels 13.15 uur. Tijd om de folders door te nemen en de e-reader te pakken.

Freudenstadt2016-klein012In de bar lezen we en drinken we weizen, thee en sekt. We nemen een verfrissende douche en gaan rond 18.30 uur dineren. Het is weer druk maar achterin is de tafel waar we gisteren hebben gezeten nog vrij. De bouillon soep is lekker maar voor ons aan de zoute kant. We genieten van de salade en op het laatste moment wissel ik van hoofdgerecht. Geen zalm maar kip. Jose heeft de zalm met pasta, maar dat is helemaal niks Mijn kip is lekker, dus ik heb de juiste keuze gemaakt. Na het diner gaan we in de bar nog een wijntje drinken. Het sneeuwt nog steeds.
Freudenstadt2016-klein011De voorspelling is dat het vannacht gaat vriezen. Waar moet dit naar toe? Ons motto wordt: afhankelijk van de omstandigheden een plan trekken en nu eerst lekker slapen.

26 april 2016 Freudenstadt
Getagd op: