Ook vandaag hebben we lekker uitgeslapen. We komen als laatste bij het ontbijt aan, maar er is zoals gebruikelijk nog voldoend. Hiva slaapt uit, want die is gisteravond met een vriendin gaan stappen.
bf7We rijden naar Schmallenberg, want voor vandaag staat de historische stadswandeling op het programma. We parkeren de auto bij de Lidl, die naast het startpunt ligt. Bij de vvv halen we nog een extra folder en dan wandelen we op ons gemak door dit stadje. Het is net een speurtocht, maar de route met bezienswaardigheden staat goed op de folder aangegeven. Eigenlijk bestaat het historisch deel uit twee parallelle straten: de Oststrasse en de Weststrasse.
bf8Na 2 kilometer bezoeken we de Falke outlet. Een grote winkel waar de producten van Falke met 20 tot 70% korting worden aangeboden. Leuk, maar dan zijn ze nog erg duur. We wandelen verder en na 1 uur en 53 minuten zijn we terug op het plein (4,43 km). Hier drinken we op het terras een latte maggiato en een koffie. We zitten hier heerlijk, maar als we willen vertrekken dan begint het te plenzen. We zitten onder een grote parasol en wachten totdat de bui overgetrokken is. In de :Lidl kopen we een kandelaar met 4 waxinelichtjeshouders voor in onze nieuwe overkapping. We rijden terug naar
bf10Die Welt en wandelen naar het centrum. Hier is een soort fancy fair: de Schwammerklopper markt). Het is leuk om te zien maar stelt niet veel voor. Op het terras van Guntermann’s Stube drinken we een Maisels Weisse en een droge witte wijn. De peuken smaken ook goed en we hebben een mooi beeld van het leven in Bad Fredeburg op een zaterdagmiddag. We lopen naar het restaurant waar we vanavond willen eten. Helaas is reserveren niet mogelijk omdat het al helemaal vol zit. We lopen nog even over de Schwammerklopper Markt en kopen voor 5 euro een houten kerstboom.
bf6Dan gaan we in de lobby van het hotel, lezen en internetten. Voor het avondeten lopen we naar pizzeria Tenne!. Het is redelijk druk en we bestellen een pizza Hawaï en een pizza quatro stazzioni. Met de witte wijn smaak het voortreffelijk. We lopen een klein kilometer terug naar het hotel waar we nog een afzakkertje nemen. Dan is het bedtijd.

19 september 2015 Schmallenberg
Getagd op: