We hebben lekker uitgeslapen en genieten weer van het ontbijt. Dan trekken we de kisten aan en rijden we naar Altastenberg. Hier start een bekende wandeling voor ons, maar het is vier jaar geleden dat we bij Berghotel Hoher Knochen zijn geweest. We beginnen de wandeling langs de B-weg, het minst prettige stuk.

BF2Als we bij de skilift aankomen zien we een grote kudde schapen op de wei. We nemen de AS3 wandelroute, richting Jagthutte. Hier zijn een paar mooie vakantiehuisjes aangelegd. Via de X27 komen we bij Hotel Hoher Knochen aan. Voor het appartement van wijlen OPOE, is een grote speeltuin verrezen. Het ziet er een beetje ‘rommelig’ uit. We dalen af naar Ohlenbach waar we bij de Bauerenschaenke een Roerei en een Strammermax bestellen. Jose neemt een kleintje pils en ik een Koning Ludwig Weissbier van de Warsteiner Brauerei.
bf4Na ruim drie kwartier uitrusten is het nog ruim een uur wandelen naar de Schwedenhutte. Het zonnetje schijnt, maar omdat het flink waait gaan we binnen zitten. We drinken een Weissbier (Franziskaner) en een Warsteiner 0.3
Het is dan nog maar een paar honderd meter naar de parkeerplaats waar onze auto staat. De wandeling van 11,2 kilometer was weer prachtig. We rijden naar ons hotel (18 km) en nemen in de lounge nog een drankje (Veltins en wijn).
bf3We lezen en internetten en Jose neemt een snelle douche. Om half zeven lopen we naar Guntermann’s Stube. Wegens succes geprolongeerd en het zit weer aardig vol. Voor de afwisseling neem ik weer een Jager schnitzel en Jose gaat voor de zigeuner variant. Wederom smaakt het goed, maar voor morgen zoeken we een restaurant met meer keus. In de bar drinken we nog twee witte wijn en raken we in contact met een echtpaar uit Dongen.
bf5Die hebben in het Ruhrgebied flink in de file gestaan. Tja, dat hebben wij op een vrijdagavond ook een keer gehad. We kijken terug op een zeer leuke dag en voelen onze spieren. Je kunt nog zo goed getraind zijn voor de 16 kilometer hardlopen, maar bij het bergwandelen gebruik je toch andere spieren.

18 september 2015 Altastenberg – Hoher Knochen – Ohlenbach
Getagd op: