We ontbijten weer lekker en relaxed en prepareren ons dan voor de geplande wandeling. De Franciskusweg in Kuckelheim. In dit kleine dorpje parkeren we de auto vlakbij de kerk . Het begin van de wandeling is aan de Franciscus strasse en deze vinden we eenvoudig.
bf20Het begin is flink bergop maar het uitzicht compenseert veel. We genieten met volle teugen en zien heel veel roofvogels. Het mooie van deze wandeling zijn de rustmomenten bij de Franciscus bordjes en de vergezichten. We lopen de 8,6 km in bijna 3 uur. Helaas is er geen horecagelegenheid op de route.
bf24Dan rijden we naar Eslohe waar we op een terras een thee en een Maisel’s Weisse drinken. De forellenvijver is prachtig en als we vertrekken begint het zachtjes te regenen. We rijden naar ons hotel om ons om te kleden en lopen dan naar de Schwammerklopper markt. Hier zijn veel meer uitbaters actief dan gisteren.
bf22We lopen langs de kramen en zoeken een plek op het terras van Eiscafe Campino. Hier hebben we een mooi uitzicht op de kloppermarkt en op de zangeres Kelsey Klamath.
bf23Het duurt lang voor de bestelling wordt opgenomen: een witte wijn en een Weizen bier. We genieten van Kelsey en van het leven op het plein. Tijdens de pauze gaat een manneken van een jaar of 7 een drumsolo weggeven. Best knap, maar omdat het deuntje hetzelfde is, gaat dit vervelen.
bf25Na de pauze luisteren we nog een paar nummers van Kelsey want het is tijd voor een warme douche. We zijn allebei verkleumd. Als we opgewarmd zijn lopen we weer terug naar het centrum en gaan bij Glunnerman’s Stube eten.
bf26Hier is het vandaag niet druk. We bestellen allebei de Bad Fredeburger Krustchen . Wederom heerlijk. Dan gaan we terug naar de hotel bar om te lezen en te internetten.

20 september 2015 Kuckelheim
Getagd op: