Als we om 9 uur aan de ontbijttafel zitten valt de regen met bakken naar beneden. We ontbijten op ons gemak en downloaden de krant om het belangrijkste nieuws van Prinsjesdag door te nemen.
bf8Iets na tien uur rijden we in de stromende regen naar Warstein. Vandaag hebben we vanwege het weer een binnen activiteit gepland: een bezoek aan de Warsteiner Welt. Als we in Warstein aankomen parkeren we de auto bij de Netto supermarkt en wandelen richting kerk. Hier is een leuk cafeetje waar we allebei een cappuccino bestellen. Helaas het apparaat is defect en er is alleen filter koffie beschikbaar. We bestellen dit alternatief en rijden dan op ons gemak naar de brouwerij.
bf11We betalen 10 euro entree per persoon en kijken rond in de ontvangsthal. Hier is een souvenirwinkel en staan promotie artikelen zoals een racewagen en een trabantje tentoongesteld.
bf10Iets na 12 uur begint de rondleiding. In een zaal waar we moeten staan wordt een filmpje van 3 minuten getoond. Hierin worden de hoofdrolspelers van de hoofdfilm voorgesteld. Deze wordt getoond in een grote bioscoopzaal die rond draait. In de film wordt uitgelegd hoe ‘die Perle der Natur’ gemaakt wordt. Leuk is dat het verschil tussen vroeger en het huidige, geautomatiseerde proces, duidelijk wordt uitgelegd.
bf12Dan stappen we in busje nummer 1 dat een rondleiding door de Brouwerij verzorgd. Dit keer is de uitleg in het Nederlands. Het is een live versie van het programma “How it’s made”. Helaas zijn er werkzaamheden in het Brauhaus. Er is echter wel een film van 10 minuten beschikbaar. Zijn deze werkzaamheden permanent?
bf13Na de rondrit is het tijd voor een pilske. We mogen met ons rode armbandje twee uur gratis proeven. De Warsteiner smaakt prima en als lunch nemen we allebei een broodje braadworst (2 euro per stuk).
IMG_3129Het smaakt allemaal prima en het is gezellig zitten.
Kwart over drie rijden we terug naar ons Hotel. Onderweg gooien we de tank vol en in de bar hotel Die Welt drinken we een cola en een Maisel’s Weisse.`

IMG_3109Lekker douchen en dan gaan we bij Zum Rathaus eten. Het is er niet zo druk. Het eten is goed maar kan niet tippen aan dat van de Guntermann’s Stube. Ondanks dat het duurder is.
In de hotel bar drinken we nog een afzakkertje en dan is het bedtijd.

16 september 2015 Warstein
Getagd op: