We hebben allebei uitstekend geslapen. Om 9 uur zitten we samen met 12 andere gasten aan de ontbijttafel. Het ontbijt is goed verzorgd. We downloaden de Volkskrant op de iPhone en iPad en scannen op belangrijk nieuws.
bf2Dan gaan we naar onze kamer en prepareren we de spullen voor onze wandeling. Voor vandaag staat de BF1 op het programma. Dit is een wandeling van ongeveer 7,5 km. We lopen richting Kirchplatz, het vertrekpunt.
wandeling1Het is altijd lastig om het beginpunt te vinden. Bij het verlaten van het hotel, rond 11 uur miezert het een beetje en het zal de hele wandeling nat blijven. We lopen langs mooie vakwerkhuizen richting bossen. Het eerste stuk is het flink klimmen.
bf4We komen geen enkele andere wandelaar tegen. Dat is wel eens anders geweest. De route gaat voor 80% door het bos. Het is mooi en ruig, maar er zijn weinig uitzichtpunten. Op sommige plekken staat het pad helemaal blank. Zeiknat lopen we naar 7 kwartier wandelen Bad Fredeburg weer in. We komen uit bij de Kirchplaats en gaan in een typisch duitsche stube een Weissenbier en 2 Latte Maggiato drinken.
bf5Dan gaan we naar ons hotel om de natte kleren te wisselen en een warme douche te nemen. In de bar gaan we vervolgens een witte wijn en een Maisel’s Weissbier drinken en wat internetten en lezen.
Voor het diner wandelen we het dorp in. We gaan naar Guntermann’s Stube. Het zit er bomvol. We kunnen eten als we genoeg ‘zeit mitgebracht haben’.

IMG_3122We bestellen een fles droge witte wijn en allebei een Bad Frederburger Krusttchen schnitzel. We krijgen ons eten na drie kwartier wachten. Dat valt dus mee. Het is super lekker en we genieten met volle teugen. Helemaal als we de rekening krijgen: 33 euro (21 euro voor twee schnitzels en 12 euro voor de fles wijn). Dit is voor herhaling vatbaar.
In de hotelbar drink ik nog een halve liter Veltins en dan gaan we naar onze kamer.

15 september 2015 Bad Fredeburg
Getagd op: