Het is half 10 als we onze straat uitrijden. Het miezert een klein beetje maar dat heeft geen betekenis. We rijden op ons gemak richting Ruhrgebied. Er is veel vrachtverkeer maar we kunnen goed doorrijden. Na 180 km stoppen we bij de 1e Raststatte die we tegenkomen: Beverbach
IMG_3100We drinken buiten op het terras een heerlijke cappuccino. De zon schijnt en het is warm. We programmeren de navigatie naar Winterberg en we komen om half twee in deze bij Nederlanders populaire plaats aan. We parkeren de auto in de hoofdstraat. Toch fijn dat we een parkeerschijf in onze auto hebben liggen.
IMG_3103We kijken naar een zomerjasje voor Jose, maar in de winkels ligt de nieuwe wintercollectie. Op het terras van cafe Taglich drinken we thee en een Weissen bier. Jose koopt bij de bakker op de hoek haar favoriete snack: een Bienenstich.
We rijden naar Bad Fredeburg en gaan eerst naar de Lidl om onze Wodka voorraad aan te vullen. Om half vier checken we in bij Hotel die Welt. Hiva ontvangt ons hartelijk en we krijgen de sleutel van de Frankrijk kamer (kamer 1). IMG_3101Een erg ruime kamer met een terras. Jammer dat het onkruid tussen de tegels nog niet verwijderd is. Jose pakt de spullen uit en dan drinken we in de bar een witte wijn en een Weissen bier. Lekker lezen en dan is het tijd voor een frisse douche. We dineren in het hotel. Jose neemt forel en ik schnitzel. Allebei met friet en heerlijke salade. Als toetje nemen we een sorbet. En dit allemaal voor 12,50 euro per persoon.
IMG_3113We gaan nog even in de lounge zitten, maar we zijn moe en verlangen naar ons bed. Daarom gaan we op tijd naar de kamer en geven we toe aan onze vermoeidheid.

14 september 2015 Tilburg – Bad Fredeburg
Getagd op: