Het ontbijt in Hotel Tesperhude is goed. Om tien voor tien vertrekken we richting Sauerland. Het is ongeveer 400 kilometer, 4 uur rijden. Eerst een stuk autobahn, maar als we bij het Sauerland zijn aangekomen, worden het binnenwegen. De maximum snelheid is 70 km/uur en in de dorpjes mag je maar 50.
sau3Als we een Lidl zien, dan slaan we onze eerste voorraad wodka in. We rijden op ons gemak en rond 15.30 uur komen we in Bad Fredeburg aan. Het is even zoeken, maar Hotel Die Welt is eenvoudig te vinden.

sau5Hiva ontvangt ons hartelijk. Ze is heel aardig en voor 5 euro per nacht extra krijgen we een kamer met balkon. Het wordt kamer nummer 5: Die Afrika Zimmer. We pakken de tassen uit en lopen dan het dorp in. Ook hier is het uitgestorven. Bad Fredeburg is een leuk plaatsje met een aantal restaurantjes en een leuk pleintje. Bij de VVV kopen we een wandelkaart van de omgeving. We worden hartelijk ontvangen en de buurman geeft ons in goed Nederlands wat tips.
thumb_IMG_2989_1024Bij Café Klatsch bestel ik een Weizenbier. José neemt thee met gebak. Een speciaal café, waar je bij de thee een zandlopertje krijgt, zodat je kunt zien hoelang het zakje in de kop moet blijven.

sau2Dan gaan we naar ons hotel en drinken in de lobby wijn en weizenbier, We besluiten om voor 10 euro per persoon in het hotel een schnitzel te bestellen.
Na een verfrissende douche zitten we om half 8 aan ons diner. Het eten is heerlijk en Hiva doet haar uiterste best om het ons naar de zin te maken. Hiva, van Syrische afkomst runt dit hotel, samen met haar zakelijk partner Rafi, sinds januari 2015. Ze hebben nauwelijks personeel in dienst. Het is een echte startup.

sau4In de lobby internetten we onder het genot van een glas wijn. Dan gaan we naar onze Afrika kamer. Het is inmiddels bedtijd geworden.

19 juni 2015 Geesthacht – Bad Fredeburg
Getagd op: