We staan op tijd op want om 11.00 uur vertrekt de veerboot in Gedser. Het is ruim twee uur rijden en we weten niet hoe lang het duur voordat we Kopenhagen uit zijn. Na het ontbijt gooien we de sleutel in de brievenbus van het postbusje en lopen we naar onze auto. Om op de doorgangsweg te komen is een hele klus.
dui7Het is erg druk en gelukkig geeft een aardige deen ons ruimte zodat we linksaf kunnen slaan. Dan krijgen we een hele rits stoplichten te verwerken. En natuurlijk, elk licht staat op rood. Als we Kopenhagen uit zijn, nemen we de snelweg en rijden we op ons gemak naar Gedser. Als we hier aankomen staan we op de vijfde plek in de rij.
dui4We zijn ruim op tijd en dat geeft rust. Om 11 uur rijden we de auto op de ferry en gaan we naar het upper deck. We zoeken een tafel naast het raam. Het duurt niet lang voordat de veerboot zich in beweging zet. We besluiten op de ferry te lunchen en gaan om en om een broodje met koffie halen. Na 1 uur en drie kwartier varen komen we in Rostock aan.
dui5Omdat we vooraan staan, kunnen we snel de veerboot verlaten. We nemen meteen de snelweg, maar besluiten niet via Hamburg naar onze eindbestemming Geesthacht te rijden. We nemen de mooie binnenweg. Tegen vier uur komen we in Geesthacht aan. Het is hier uitgestorven. Hotel Tesperhude is gesloten. Voor de deur staan tafels en gestapelde terrasstoelen.
dui1Op het raam hangt een A4-tje met een telefoonnummer. Ik bel het nummer en zeg dat wij een reservering voor 1 nacht hebben. Ik krijg instructies. Naast de deur hangt een kastje waarin sleutels en papiertjes met namen hangen. Ik pak de sleutel die bij onze naam hangt en we kunnen naar binnen. Vanaf 5 uur is de receptie bemand.
dui2We gaan naar onze kamer waar we de tassen droppen. Dan wandelen we een stukje langs de Elbe, maar in dit gehucht is niet veel te beleven.
Rond vijf uur gaan we naar de bar waar we wijn en bier bestellen. Aangezien we geen restaurantjes hebben gevonden, dineren we in het hotel.
dui6Dit is geen verkeerde keus. Het is gezellig druk en we vermaken ons prima.
Na het avondeten maken we nog een korte wandeling en we gaan op tijd slapen.

18 juni 2015 Kopenhagen – Geesthacht
Getagd op: